"SVRAKE" IGRAJU SVE BOLJE: Blekbernu je borba za opstanak prioritet

O. M.

27. 02. 2024. u 13:40

U JEDNOM od derbija pete runde engleskog Ef-Ej kupa sastaće se Blekbern roversi i Njukasl junajted. Utakmica se igra s početkom od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Ivud park".

СВРАКЕ ИГРАЈУ СВЕ БОЉЕ: Блекберну је борба за опстанак приоритет

Profimedia

Ove dve ekipe imaju između sebe 12 trofeja u najstarijem klupskom takmičenju na svetu. Osvajali su po šest puta nacionalni kup, s tim što Njukaslu to nije uspelo od 1955. godine, dok navijači Blekberna čekaju još od 1928. godine.

Blekbern se muči ove sezone u Čempionšipu. Dok su prethodnih nekoliko sezona bili nadomak plej-ofa, ove su se vratili u borbu za opstanak. Trenutno su 16. na tabeli sa 39 bodova, samo četiri iznad zone ispadanja.

Nedavno su promenili menadžere i Jon Dal Tomason je napustio klub, a Džon Justis ga je zamenio. Sa Justisom su bez pobede u četiri utakmice, tri remija i jedan poraz. Imaju jednu pobedu u poslednjih pet utakmica.

Ove sezone imaju dosta problema u odbrani. U poslednjih 19 utakmica u svim takmičenjima samo su jednu utakmicu završili bez primljenog gola. Sa 60 golova imaju drugu najlošiju odbranu u ligi. 

Nešto bolje igraju kod kuće gde su izgubili samo jednu od poslednjih sedam utakmica.

Njukasl je u nedelju doživeo poraz na "Emiratima" od Arsenala, prvi poraz u pet utakmica.

Popravili su formu u poslednjih mesec dana i počeli da igraju mnogo bolje, ali su ih "tobdžije" potpuno nadigrale.

Njukasl je deveti u ligi, ali samo dva boda zaostaje za Brajtonom na sedmom mestu, tako da imaju realne šanse da izbore plasman u Ligu konferencija.

Tokom sezone su se mučili u gostima, ali u poslednjih pet utakmica imaju četiri pobede u van svog "Sent Džejmsis parka".

Njukasl je poslednji put bio u četvrtfinalu FA kupa pre četiri godine. To je ujedno bio i jedini put da su bili u četvrtfinalu FA kupa u poslednjih 20 godina. S druge strane, Blekbern je prošle godine stigao do četvrtfinala, nakon što je pet godina zaredom ispadao na prvoj prepreci, odnosno trećoj rundi.

NAŠ PREDLOG: X2&3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)