BAJKA SE NASTAVLJA: Šestoligaš na korak od istorijskog plasmana u četvrtfinale FA Kupa

O. M.

26. 02. 2024. u 13:52

NAJPRIJATNIJE iznenađenje engleskog Ef-Ej kupa, šestoligaš Mejdston junajted otvoriće osminu finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА: Шестолигаш на корак од историјског пласмана у четвртфинале ФА Купа

Profimedia/ IMAGO

"Stounsi"  će gostovati Koventriju ovog ponedeljka od 20 časova i 45 minuta. Oni su tek 11. ekipa van prve četiri engleske lige, a druga van prvih pet liga posle Blita spartansa 1978. godine, koja je stigla do pete runde. Sada imaju priliku da postanu tek drugi tim van EFL koji je ušao u četvrtfinale, posle pretoligaša Linkoln sitija kome je to uspelo 2017. godine.

Šta god da uradi večeras, njihovi navijači moraju biti ponosni na svoje ljubimce zbog onoga što su uradili ove sezone u najstarijem takmičenju na svetu. Ova ekipa je startovala u prvom kolu, gde je savladala Češam, a u narednom meču napravila je prvo iznenađenje eliminisavši člana Lige dva Barou sa 2:1. Nakon toga usledio je još jedan trijumf, protiv Stivenidža na svom terenu, a najveći uspeh ostvarili su u prethodnom kolu, kada su u gostima sa 2:1 eliminisali Ipsvič, ekipu koja se ove sezone bori za ulazak u Premijerligu.

Ovoga puta za rivala imaju još jedan klub iz Čempionšipa, a ostaje da se vidi da li tim iz šestog razreda takmičenja u Engleskoj može da napravi još jedno prvorazredno iznenađenje. 

Mejdston je na pragu plasmana u plej-of za povratak u Nacionalnu ligu, odakle je ispao prošle godine.

Koventri je takmičenje u FA kupu počeo u trećem kolu, gde je bez većih problema eliminisao Oksford junajted sa 6:2. Već u narednom kolu domaći su imali mnogo teži zadatak, s obzirom na to da ih je za protivnika izvukao rival iz Čempionšipa Šefild venzdej, ali su posle dva meča ipak uspeli da se plasiraju u osminu finala, gde ih čeka Mejdston.

Domaći tim ima šansu da se domogne nekih od top 6 pozicija u Čempionšipu. Posle 34 kola zauzimaju deveto mesto, sa četiri boda manje od šestoplasiranog Hala. Koventri je za vikend poražen sa 3:0 u direktnom duelu za vrh tabele protiv Prestona, čime su prekinuli lep niz od četiri utakmice bez poraza.

Inače, najveći uspeh Koventrija u FA kupu desio se 1987, kada su u finalu savladali Totenhem.

NAŠ PREDLOG: 1+I&1+II (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?