TRADICIONALNA GOLEADA NA ''MAPEI STADIONU'': Obračuni neroverda i azura nikad nisu dosadni

V.M.

24. 02. 2024. u 08:50

OD 15 časova ćemo gledati mali derbi donjeg doma Serije A kada Sasuolo bude ugostio Empoli.

ТРАДИЦИОНАЛНА ГОЛЕАДА НА МАПЕИ СТАДИОНУ: Обрачуни нероверда и азура никад нису досадни

Foto Profimedia

Trener domaćina Alesio Dionizi proteklog vikenda proslavio je svoj 100. meč kraj aut linije u Seriji A, ali neće ga se sećati ni po čemu dobrom jer je njegova ekipa doživela novi poraz od Atalante (0:3).

To im je bio čak 14. poraz ove sezone, što znači da su uz Salernitanu izgubili najviše utakmica u prvenstvu od svih timova, pa i ne čudi što se nalaze tik izvan zone ispadanja zbog bolje gol-razlike u odnosu na Veronu koja je prva ekipa ispod crte.

Sasuolo se baš muči tokom čitave sezone, a to je pogotovo slučaj u 2024. godini koju je otvorio trijumfom nad Fiorentinom pred svojim navijačima (1:0), ali nakon toga je osvojio samo jedan bod na narednih pet ligaških utakmica.

Razlog slabih igara može se naći u neigranju Domenika Berardija koji je apsolutno najbolji igrač ekipe, kapiten neroverda je povređen od sredine januara, a neće ga biti ni na današnjem meču.

Sa druge strane, iako su osvojili samo dva boda više od današnjeg rivala, ''azuri'' se nalaze u odličnom raspoloženju jer su neporaženi u proteklih pet kola (dve pobede, tri remija).

Od kada je Davide Nikola došao na klupu Empoli igra sve bolje i iskusni stručnjak je najzaslužniji za odlične nastupe svojih izbranika.

Nikola je poznat kao neko ko ume da izdigne ekipu sa dna tabele, a najviše se pamti kada su ga italijanski mediji okarakterisali kao čudotovorca jer sa Salernitanom osvojio 18 bodova na poslednjih 15 utakmica u sezoni 2021/22, što je bilo dovoljno za neočekivani opstanak u eliti.

Što se tiče međusobnih duela ovih timova, oni obiluju golovima i igra 3+ je bila prolazna na devet od poslednjih deset obračuna današnjih rivala.

U prvom delu kampanje na ''Karlo Kastelaniju'' je bilo 4:3 za Empoli.

Pored pomenutog Berardija kod domaćina neće biti Toljana i Obijanga, dok će kod gosta meč propustiti Ebueh i Đasi, a pod uptinikom su Kaputo i Grasi.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,60)

TIP ZA NAJRHABRIJE: 2-1 (kvota 32)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)