MOGU LI "LISICE" KONAČNO DA UBERU "TREŠNJE"?: Lester godinama nema pobedu protiv Bornmuta

O. M.

27. 02. 2024. u 10:26

U jednom od zanimljivijih duela osmine finala FA kupa Bornmut dočekuje Lester u utorak od 20.30 na stadionu "Vitaliti".

МОГУ ЛИ ЛИСИЦЕ КОНАЧНО ДА УБЕРУ ТРЕШЊЕ?: Лестер годинама нема победу против Борнмута

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk/NMC/Pool

Domaći su u prethodnom kolu deklasirali Svonsi sa 5:0, dok su gosti pobedili Birmingem sa 3:0. Prethodno, "trešnjice" su u trećoj rundi savladali KPR sa 3:2 u gostima, a Lester je istim rezultatom, takođe u gostima, nadigrao ekipu Milvola.

"Trešnjice" u ovaj meč ulaze nakon niza od pet mečeva bez pobede, uključujući poraz od 1:0 kod kuće od Mančester sitija u ligi prošle subote.

Uprkos tom porazu, ekipa Andonija Iraole pokazala je izvestan napredak u igri, ali nije uspela da iskoristi neke dobre prilike. Tako su ostali na 14. mestu na tabeli Premijer lige sa osam bodova iznad zone ispadanja.

Priliku za popravku bodovnog salda imaće u naredne tri nedelje kada se sastaju sa tri najslabije ekipe u ligi, Barnlijem, Šefild junajtedom i Luton taunom.

Trešnjice su pobedile u poslednje tri utakmice protiv Lestera, sve u Premijer ligi, uključujući trijumf od 2:1 kada su se poslednji put sastale na stadionu "Vitaliti", u oktobru 2022. godine.

U tim Bornmuta se vraća Filip Biling nakon suspenzije, ali Rajan Frederiks, Tajler Adams, Džejms Hil, Lojd Keli i Maks Arons neće biti dostupni za utakmicu zbog povreda.

Lester nije pobedio Bornmut od trijumfa sa 3:1 na "King Pauer" stadionu u avgustu 2019. godine, dok na stadionu "Vitaliti" nisu slavili od februara 2014. Zanimljivo je da će ovaj susret biti prvi u FA kupa između dva kluba.

Lester je ove sezone fokusiran na povratak u Premijerligu, ali kako je taj posao već gotovo završen, "lisice" mogu da se posvete i Kupu, gde su imali uspeha poslednjih godina., najviše u sezoni 2020/2021 kada su podigli pehar. Od tada su najdalje stigli do četvrtfinala, ali mogu da se pohvale učinkom od devet pobeda na deset poslednjih gostovanja u ovom takmičenju.

Ekipa Enca Mareske je trenutno na vrhu tabele Čempionšipa, sa 78 bodova, šest ispred drugoplasiranog Lidsa i trećeplasiranog Ipsviča. Lester je malo posustao u poslednje dve utakmice, izgubivši kod kuće od Midlzbroa 17. februara sa 2:1 pre nego što je u petak poražen od Lidsa sa 3:1.

Što se tiče izostanaka, Vilfred Ndidi je i dalje van terena zbog povrede noge, dok je Džejmi Vardi pod znakom pitanja sa problemom koji ga je sprečio da igra i protiv Lidsa.

Forma je na strani Lestera, ali ne treba zaboraviti da je Bornmut u višem razredu i da je domaćin, kao i da ima više uspeha u međusobnim susretima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&GG (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!