"ŠEŠIRDŽIJE" SE RASPUCALE: "Građani" jure devetu uzastopnu pobedu u gostima

O. M.

27. 02. 2024. u 09:31

LUTON taun dočekuje Mančester siti u petom kolu Ef-Ej kupa. Utakmica se igra na stadionu "Kenilvort roud" od 21 čas.

ШЕШИРЏИЈЕ СЕ РАСПУЦАЛЕ: Грађани јуре девету узастопну победу у гостима

Foto: Profimedia

"Šeširdžije" su u trećem kolu eliminisale Bolton posle dve utakmice. U prvoj, na ovom stadionu bilo je 0:0, ali je Luton pobedio u gostima sa 2:1, iako je Bolton poveo u tom meču. U narednoj rundi Luton je gostovao Evertonu i opet pobedio sa 2:1.

S druge strane, branilac trofeja je u trećem kolu deklasirao Hadersfild sa 5:0, a u četvrtom je imao znatno teži zadatak, ali je golom Akea u 90. minutu savladao Totenhem u gostima sa 1:0.

Luton je u nizu od tri uzastopna poraza i četiri utakmice bez pobede. Januar je za njih bio fantastičan i činilo se da će ta forma potrajati, ali je februar do sada bio loš.

Vratili su se u zonu ispadanja sa 20 bodova. Nakon što je Evertonu vraćeno četiri boda, od ranije oduzetih 10, za "karamelama" više ne zaostaju bod nego pet, a najbliži im je sada Notingem forest sa 24 boda. Istine radi, Luton ima utakmicu manje od ovih ekipa, kao i od Brentforda koji se uglavio između njih.

Posle Mančester sitija očekuje ih nimalo lak ligaški zadatak protiv Aston vile, a kako je borba za opstanak u prvom planu, a u Kupu "šta se uradi", moguće je da menadžer Rob Edvards večeras izvede kombinovani sastav.

Sedam od Lutonovih poslednjih osam utakmica je došlo "oba tima daju gol", a svih poslednjih sedam je završeno sa tri ili više golova. Četiri od poslednjih pet su završili sa više od četiri gola.

Kod kuće su popustili i imaju samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica.

Poslednji put Luton se plasirao u šesto kolo (četvrtfinale) FA kupa u sezoni 1993/94, a najveći uspeh im je finale iz 1959. godine.

Mančester siti je u subotu pobedio Bornmut i ostao na drugom mestu na tabeli Premijer lige, bod iza Liverpula i bod ispred Arsenala. "Građani" su produžili niz bez poraza na 17 utakmica u svim takmičenjima, a taj niz je počeo početkom decembra.

Menadžer Pep Gvardiola će verovatno rotirati tim u ovoj utakmici jer igraju veliki derbi protiv Mančester junajteda u nedelju.

U poslednje dve utakmice Siti nije primio gol, ali je u obe pobedio sa 1:0. U poslednje tri uzastopne utakmice nije postigao više od jednog gola jer je prethodno igrao 1:1 sa Čelsijem.

"Građani" su tri po meseca bez poraza u gostima, od gostovanja Aston vili početkom decembra, posle čega su nanizali osam pobeda.

Kako je već istaknuto, u nedelju će Siti ukrstiti koplja sa gradskim rivalom, a posle te utakmice nastavlja se niz težih ispita jer su im rivali Liverpul, Brajton i Arsenal. U međuvremenu imaju i revanš osmine finala Lige šampiona protiv Kopenhagena koji bi trebalo da bude samo formalnost jer je Siti u Danskoj pobedio sa 3:1.

Poslednji susret ovih rivala završen je pobedom Sitija, nakon četiri uzastopna remija. Svih pet navedenih utakmica došlo je "oba tima daju gol".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&GG (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!