ĐIRONA SE VRAĆA NA DRUGO MESTO? "Crvene munje" odavno nisu bile u ovako lošoj formi

O. M.

26. 02. 2024. u 10:00

ĐIRONA i Rajo Valjekano zatvaraju 26. kolo španske La lige. Utakmica je na programu u ponedeljak od 21 čas na stadionu "Munisipal de Montilivi".

ЂИРОНА СЕ ВРАЋА НА ДРУГО МЕСТО? Црвене муње одавно нису биле у овако лошој форми

FOTO: Profimedia

Domaći su u prethodnom kolu izgubili od Atletik Bilbaa sa 3:2, dok su gosti remizirali sa Real Madridom 1:1.

Đironin pohod u La ligi ove sezone je bio fascinantan, sa 17 pobeda, pet remija i tri poraza u 25 utakmica. Sakupila je 56 bodova i druga je na tabeli, iako nema pobedu već tri kola. Međutim, zbog te serije povećao se zaostatak za liderom Realom iz Madrida na devet bodova, uz utakmicu manje. Da stvari budu gore, ukoliko Đirona ne pobedi danas ostaće na trećem mestu, pošto je drugo privremeno preuzela Barselona, pobedom nad Hetafeom.

"Crveno-beli" su primili čak sedam goova na poslednje dve utakmice, a postigli samo dva pa su pokvarili i gol-razliku, tačnije Barselona ih je prestigla po tom parametru, što znači da bodom ovde ne bi uspeli da se vrate na drugu poziciju koju bi zadržala "starija katalonska sestra".

Izabranici Mičela Munjoza i dalje imaju veliku prednost nad pretoplasiranim Atletikom, sedam bodova, tako da je plasman u Ligu šampiona gotovo izvesna stvar, a već to bi bio ogroman uspeh za klub kome je ovo tek četvrta sezona u elitnom razredu španskog fudbala.

Đironi će sigurno ponovo nedostajati Dejli Blind i Žoel Roka zbog povreda, dok su David Lopez i Toni Vilja i dalje pod velikim znakom pitanja. Jan Kuto zbog suspenzije nije igrao protiv Bilbaa, ali se očekuje njegov povratak u startnih 11.

Rajo će u ovu utakmicu ući nakon remija 1:1 sa Real Madridom prošlog vikenda, u kojem je Žoselu doveo "blankose" u vođstvo, ali je Raul de Tomas izjednačio sa bele tačke u 27. minutu. "Crvene munje" su pre susreta sa liderom imale tri uzastopna poraza i sedam utakmica bez pobede. Poslednju pobedu u ligi ostvarili su drugog januara nad Hetafeom.

Los Franjirohos je imao niz od tri uzastopna poraza pre susreta sa Real Madridom i nije pobedio u španskom prvenstvu od kada je pobedio Hetafe sa 2-0 na početku godine.

Najgora su ekipa u poslednjih pet kola sa samo dva osvojena boda i druga najgora u poslednjih deset kola. Da nemaju solidnu zalihu sa starta sezone odavno bi upali u problem, ali i ovako im se smeši borba za opstanak ako drastično ne poprave formu.

Ali najavu boljih dana doneo je novi trener Inigo Perez, koji je na dan Svetog Trifuna zamenio Fransiska na užarenoj klupi. On je prethodno bio Fransiskov asistent, a ako se po jutru dan poznaje, remi protiv ekipe don Karla Ančelotija najavljuje da bi 36-godišnji nekadašnji vezista Bilbaa, Numansije i Osasune mogao da izraste u dobrog trenera.

Rajo je osvojio više bodova u gostima nego kod kuće, gotovo dvostruko više preciznije rečeno, ali Đirona je kod kuće izgubila samo jednu utakmicu. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,64)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave