DERBI SEZONE U ČEMPIONŠIPU: "Lisice" žele osvetu za poraz iz prvog dela sezone, Lids je u fenomenalnoj formi

O. M.

23. 02. 2024. u 09:02

DERBI između Lids junajteda i Lester sitija otvara 34. kolo engleskog Čempionšipa.

ДЕРБИ СЕЗОНЕ У ЧЕМПИОНШИПУ: Лисице желе освету за пораз из првог дела сезоне, Лидс је у феноменалној форми

Foto: Profimedia

Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "Eland roud".

Lids je trenutno u najboljoj formi u Čempionšipu, a malo je ekipa u evropskom fudbalu koje beleže tako dobre rezultate u poslednje vreme.

Fudbaleri Danijela Farkea su neporaženi u 11 utakmica u svim takmičenjima, od čega su pobedili poslednjih osam. Utakmicu nisu izgubili od boksing deja, kada su vezali dva poraza na gostovanjima Vest bromu i Prestonu.

Na osam utakmica koje su pobedili u nizu, sedam puta su sačuvali mrežu i ukupno primili samo jedan gol, a šest puta postigli dva ili više golova.

Krizensio Samervil i Žoržinio Ruter su doprineli kod postizanja 40 od 61 gola Lidsa ove sezone. Ruter je postigao jedini gol na utakmici kada su se ove dve ekipe sastale u prvom delu sezonu. Mladi Bretonac je ove sezone postigao sedam golova, a svaki put kad se on upisivao u strelce, Lids je pobeđivao.

Lids je jedan od retkih timova u prvih šest liga koji su i dalje neporaženi kod kuće. U 16 utakmica imaju 12 pobeda i četiri remija.

Lids je na drugom mestu na tabeli sa 69 bodova i zaostaje devet bodova od Lestera. Ako pobede večeras, imaće samo šest bodova zaostatka sa 12 kola do kraja.

A Lester je tako furiozno počeo sezonu da je u jednom trenutku izgledalo da će oboriti sve rekorde engleskog fudbala i da će borba za naslov prvaka najjače druge lige na svetu biti rešena na polusezoni.

"Lisice" i dalje igraju odlično, ali Lids i Sautempton su takođe neverovatno podigli nivo igre.

U prošlom kolu Lester je izgubio kod kuće od Midlzbroa i to im je bio prvi poraz posle četiri uzastopne pobede. Ali ako izgube protiv Lidsa, stvari mogu postati malo komplikovane za njih.

Nalaze se na prvom mestu, sa devet bodova više od Lidsa i 11 više od Sautemptona. Ako bi doživeli poraz na "Eland roudu", Lids bi smanjio zaostatak na šest bodova, a "sveci"na osam.

Šest od poslednjih osam utakmica Lestera završilo je sa 3+ golova, a šest sa "oba tima daju gol".

I dalje imaju najbolji napad u ligi sa 69 postignutih golova i najbolju odbranu sa 26 primljenih golova. Iako u 2024. godini nijednom nije odigrao svih 90 minuta na utakmici, Džejmi Vardi je postigao pet golova na poslednjih pet nastupa za Lester.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,08)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!