ZDRAVSTVENA SITUACIJA U JUNAJTEDU JE ZABRINJAVAJUĆA: ''Crveni đavoli'' bez nekolicine prvotimaca gostuju dvostrukom prvaku Evrope

V.M.

28. 02. 2024. u 08:00

U okviru petog kola najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu, FA kupa, fudbaleri Notingem foresta će ugostiti Mančester junajted. Meč se igra na ''Siti graundu'' sa početkom u 20.45.

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА У ЈУНАЈТЕДУ ЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋА: Црвени ђаволи без неколицине првотимаца гостују двоструком прваку Европе

Foto Profimedia

Domaćin nema sezonu kakvu je očekivao i izgledno je da će se boriti za opstanak do samog kraja sezone. Nakon što je Evertonu smanjena kazna sa deset na šest oduzetih bodova, Forest je pao na 17. mesto i ima četiri poena prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Pretprošlog vikenda su ostvarili veoma bitnu pobedu savladavši Vest hem sa 2:0 na ''Siti graundu'', ali nisu uspeli da uhvate zalet nakon tog trijumfa i poraženi su od Aston vile sa 4:2 u Birmingemu.

Iaku su gubili sa 0:3 nakon uvodnih 40 minuta, uspeli su da smanje na 2:3 preko Nijakatea i Gibsa Morgana Vajta, ipak, do izjednačenja nisu mogli i konačan rezultat je postavio Bejli u 61. minutu.

Što se tiče samog FA kupa i tu se poprilično muče u dosadašnjem toku takmičenja. Nisu imali teške rivale, ali prvo su im bili potrebni produžeci u revanšu kako bi izbacili trećeligaša Blekpul, dok su nakon toga tek posle boljeg izvođenja penala bili savladali Bristol siti.

Sa druge strane, nakon serije odličnih rezulata i pet vezanih premijerligaških pobeda, Mančester je dobio ''hladan tuš'' na ''Old trafordu'' od Fulama koji ga je savladao sa 2:1 pogotkom Aleksa Ivobija u sedmom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Na tom meču je bilo očigledno ono čega se bojao Ten Hag, a to je da su njegovi izabranici poprilično bezopasni kada na terenu nema pravog špica, što će biti slučaj sigurno još mesec dana s obzirom na probleme sa povredama Hojlunda i Marsijala.

Holandski stručnjak će morati pronaći način da reši taj problem kako se ne bi izgubio dobar momentum Junajteda koji se priključio borbi za plasman u Ligu šampiona i trenutno je šesti na tabeli sa 44 sakupljena boda, osam manje od četvrtoplasirane Vile, odnosno tri od petolasiranog Totenhema, što je takođe bitno jer će peto mesto gotovo sigurno voditi u najjače evropsko takmičenje koje menja svoj format od iduće sezone.

Pored pomenutih Hojlunda i Marsijala, ''crveni đavoli'' su bez Van Bisake, Luka Šoa, Martineza, Maunta, Kazemira i Malasije što dovoljno govori u kakvim se zdravstvenim problemima nalaze.

Za razliku od njegovog večerašnjeg rivala, Junajted je ostvario dve rutinske pobede u FA kupu savladavši Vigan (2:0) i Njuport (4:2).

Ako pogledamo međusobne duele, tradicija je na strani Mančestera koji je na poslednjih deset duela sa ''šumarima'' upisao devet pobeda, ali uz njih je viđen jedan trijumf Notingem koji je ostvaren ove sezone krajem decembra kada je bilo 2:1 na ''Siti graundu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave