ZNA SE KO JE GAZDA U SERIJI A: Inter vezao deset pobeda, sigurno korača ka jubilarnoj 20. tituli prvaka Italije

V.M.

28. 02. 2024. u 07:45

U zaostaloj utakmici 21. kola italijanskog prvenstva gledaćemo obračun dva tima koja se nalaze u najboljim formama kada Inter na ''Đuzepe Meaci'' bude ugostio Atalantu (20.45).

ЗНА СЕ КО ЈЕ ГАЗДА У СЕРИЈИ А: Интер везао десет победа, сигурно корача ка јубиларној 20. титули првака Италије

Tanjug/AP

Inter igra ubedljivo najbolji fudbal u Italiji i jedan od najboljih u Evropi, trener Simone Inzagi je fantastično uklopio tim i njegovi izabranici izgledaju fantastično na terenu.

Iako su prošle godine dogurali do finala Lige šampiona, deluje da su ove sezone unapredili tim i pojačanja poput Zomera, Pavara i Tirama se pokazuju kao potpuni pogoci.

Pomenuti trio se sjajno uklopio u ekipu u kojoj glavnu reč vodi Lautaro Martinez, najbolji strelac Serije A (22 postignuta gola), a ne smeju se izostaviti veznjaci Barela i Čalhanoglu koji su znatno podigli nivo igre i jedni su od najboljih na svetu na svojim pozicijama.

Sama forma neroazura govori koliko su dominantni, vezali su deset pobeda u svim takmičenjima, a još impresivnija je njihova gol-razlika na tim mečevima, 26:4.

Zbog svega pomenutog ne čudi što su prvi na tabeli sa čak devet poena prednosti u odnosu na Juventus koji je odigrao meč više od njih, tako da postoji velika šansa da ta razlika bude dvocifrena nakon večerašnjeg duela.

Pored Serije A, domaćin jako korača i na drugim frontovima. Osvojio je treći Superkup Italije u nizu, dočekuje revanš osmine finala protiv Atletika sa golom prednosti, a jedini ''kiks'' imao je u Kupu Italije gde je poražen u osmini finala od Bolonje.

Sa druge strane, Atalanta takođe igra veoma dobro i neporažena je u 2024. godini. Odigrala je devet utakmica i na njima je ostvarila impresivnih sedam pobeda uz dva remija.

Jedan od njih odigrala je proteklog vikenda kada je podelila plen sa Milanom na ''San siru'', a danas će na istom stadionu pokušati da dođe do novog vrednog boda, možda čak i bodova.

Ono što je očigledno je da kako vreme protiče ''boginja provincije'' igra sve bolje i Gasperinijeva četa ponovo izgleda kao tim koji može da napadne plasman u Ligu šampiona.

Trenutno su peti na tabeli i zaostaju dva boda za četvrtoplasiranom Bolonjom koji je odigrala meč više.

Odlično im ide i u drugim takmičenjima, dogurali su do polufinala Kupa Italije, odnosno osmine finala Lige Evrope i navijači se nadaju da je konačno vreme da se osvoji neki ''veliki trofej'' pošto su to poslednji put učinili davne sezone 1962/63, kada su osvojili kup.

Što se tiče izostanaka, gosti nemaju problema sa njima, dok će kod domaćina meč propustiti nekoliko bitnih igrača poput Zomera, Aćerbija i Tirama kojima će se kraj aut-linije pridružiti Kvadrado i Sensi.

U prvom delu sezone Inter je savladao ''boginju provincije'' sa 2:1 na ''Gevis stadionu'', ali danas bi bili oprezni s obzirom na izostanak nekoliko bitnih igrača i predlažemo duplu šansu na domaćina uz golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,95)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu