ZVEZDINA ''OSVETA'' U DERBIJU 22. KOLA SUPERLIGE SRBIJE: Čukarički je u prvom delu sezone savladao ''crveno-bele''

V.M.

24. 02. 2024. u 07:35

NAJZANIMLjIVIJI meč 22. kola Superlige Srbije igraće se na stadionu „Rajko Mitić“ gde će Crvena zvezda će ugostiti Čukarički (16:00). Oba tima su prolećni deo šampionata otvorile sa dve pobede, tako da bi trebali da gledamo dobar fudbal u ovom malom gradskom derbiju.

ЗВЕЗДИНА ОСВЕТА У ДЕРБИЈУ 22. КОЛА СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ: Чукарички је у првом делу сезоне савладао црвено-беле

FOTO: FK Crvena zvezda

Novi mandat na klupi Zvezde je odlično započeo za Vladana Milojevića kojeg je dočekao veoma težak raspored na startu drugog dela sezone, ali za sada se odlično izlazi na kraj sa njim i opravdava poverenje koji navijači ''crveno-belih'' imaju u iskusnog stručnjaka.

Na prvom meču njegovi puleni su savladali Voždovac sa 2:1, dok su proteklog vikenda bez većih problema pobedili na gostovanju u Novom Pazaru pogocima Dragovića, Kange i Endiaja (3:0).

Sada im predstoji jož teži rivali i sezona može biti odlučena u narednih 20 dana jer će se redom sastajati sa Čukaričkim, TSC-om i Partizanom, ekipama koje uz njih zauzimaju prva četiri mesta na tabeli.

Zvezda je trenutno druga i ima bod zaostatka u odnosu na ''večitog rivala'' koji je takođe trijumfima započeo drugi deo sezone.

Takođe, još jedna ekipa koja je vezala dve pobede je Čukarički koji ih je pobedio krajem sredinom septembra (2:1) i Milojvećih je svestan da ''crveno-belima'' neće biti lako protiv njegovog bivšeg kluba

- Utakmica koja je odigrana u prvom delu sezone je u potpunosti drugačija od one koja je pred nama. Očekujem drugačiji pristup. Imaćemo protivnika koji je u vrhu srpskog fudbala, Čukarički je to pokazao prošle godine, kao i prethodnih sezona. Radi se o ekipi koja je igrala grupnu fazu Lige konferencija, što je velika stvar za njih. Imaju izbalansiran tim, dobre mlade, ali i starije igrače. Očekuje nas teška utakmica.

Sa druge strane, atmosfera je dobra na Banovom brdu u redovima gostiju koji su za vreme pauze takođe napravili rokadu na klupi i sada ih prevodi bivši trener Partizana, Gordan Petrić.

Pedesetčetvorogodinjši šef struke je napravio određene promene u ekipi koje se za sada pokazuju kao dobitne jer je njegova četa prvo bila bolja od Radnika (3:0), a zatim i Železničara (2:1).

Taj trijumf nad novajlijom ostvaren je posle velikog preokreta koji je pokazao da ''brđani'' poseduju jak mentalitet i ne predaju se ni u jednom trenutnku utakmice, što može biti ključno na današnjem duelu.

Petrić je pokušao maksimalno da rastereti svoje igrače, izjavivši da je Zvezda pod većim moranjem od njih na ovom derbiju 22. kola Superlige Srbije

-Biće to zanimljiva utakmica za oba tima. Oni su u većem moranju od nas, možda i to bude naša šansa. U prva dva kola smo uzeli ono što smo očekivali i planirali, dobili smo mir. Ponavljam, želim da se igrači sada rasterete i da pokažu ono što mogu.

Iako je i dalje bez Kataija koji bi trebao da se vrati na teren sledeće nedelje, očekujemo da će se ''crveno-beli'' osvetiti Čuki za poraz iz prvog dela sezone pred svojim navijačima koji će ako danas kupe kartu za utakmicu automatski dobiti ulaznicu za ''večiti derbi'' koji je na programu devetog marta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024