ARSENAL NASTAVLJA BORBU ZA TITULU: ''Tobdžije'' i ''svrake'' igraju utakmice sa velikim brojem golova

V.M.

24. 02. 2024. u 08:10

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa Premijer lige odigraće Arsenal i Njukasl koji se sastaju na ''Emirejtsu'' od 21:00.

АРСЕНАЛ НАСТАВЉА БОРБУ ЗА ТИТУЛУ: Тобџије и свраке играју утакмице са великим бројем голова

FOTO: Tanjug/AP

Nova godina donela je dosta toga dobrog Arsenalu koji je nanizao pet premijerligaških pobeda i u potpunosti se vratio u trku za titulu koja može biti jedna od zanimljivijih u Evropi ove godine.

Ipak, ta sjajna forma je možda i ''opustila'' igrače i trenera koji su evidetno podcenili Porto sredinom nedelje, što je portugalski velikan znao da iskoristi i slavio je sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Arsenal je izgledao bezopasno na tom duelu, Arteta je to i priznao nakon meča, a dovoljno o tome govori da nisu uputili nijedan udarac u okvir gola Dijoga Košte.

Ono što je posebno impresivno oko tog podatka je da su ''tobdžije'' taj susret dočekale veoma raspucane, jer su za vreme pomenutog pobedničkog niza u Premijer ligi postigli čak 21 gol, što je rekord takmičenja prvi pet utakmica u kalendarskoj godini

Do podceninjava protivnika sigurno neće ponovo doći, a pogotovo jer im na noge dolazi Njukasl koji ih je savladao u prvom delu sezone, tako da će i ''osveta'' biti jedna od tema na ovom derbiju 27. kola.

Što se tiče tabele, Arsenal je trenutno treći sa pet bodova zaostatka u odnosu na vodeći Liverpul koji je odigrao meč više od njega, a između njih se nalazi Siti koji je sakupio bod više od ''tobdžija'' i takođe je odigrao meč manje od lidera.

Sa druge strane, Njukasl je počeo da ''daje znakove života'' u poslednje vreme i neporažen je na četiri uzastopne prvenstvene utakmice.

Savladali su Vilu, odnosno Notingem uz remije sa Bornmutom i Lutonom, ali i dalje zaostaju velikih 12 bodova začetvrtoplasiranom Aston vilom i povratak u Ligu šampiona biće veoma težak zadatak za ''svrake''.

Ono što je karaktsertično za sve te mečeve je enorman broj golova. Za razliku od prošle sezone kada je bio poznat kao tvrd tim sa jednom od najboljih odbrana Premijer lige, povrede igrača su naterale Njukasl da u potpunosti promeni stil igre i na pomente četiri utakmice je viđen čak 21 pogodak.

Vredi istaći da se van terena dešavaju velike promene u klubu, sportski direkor Den Ešvort je rešio da napusti tim i uskoro bi trebao da započne sa obavljanjm iste uloge u Mančester junajtedu.

Ako pogledamo izostanke gora je situacija kod gostiju koji će biti bez Tonalija, Žoelintona, Poupa, Vilsona, dok su pod upitnkom Isak i Vilok.

Kod domaćina će meč propustiti Timber i Zinčenko, a moguć je povratak Partija, odnosno Gabrijela Žeuzusa na teren.

Ovo će biti obračun timova koji su jedni od najboljih napadčkih ekipa lige (Arsenal 58 golova, Njuka 53), a i ako pogledamo utakmice kakve igraju u poslednje vreme sve sem goleade bi bilo veliko iznenađenje.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)