ARSENAL IGRA GALAKTIČKI FUDBAL: Raspucane ''tobdžije'' bi da postanu prva gostujuća ekipa koja je zatresla mrežu na ''Dragau'' u 2024. godini

V.M.

21. 02. 2024. u 14:51 >> 14:51

NAKON dugih sedam godina pauze fudbaleri Arsenala su se vratili u nokaut fazu Lige šampiona gde će ukrstiti koplja sa Portom. Prvi susret ovog dvomeča igra se večeras na ''Dragau'' sa početkom u 21.00.

АРСЕНАЛ ИГРА ГАЛАКТИЧКИ ФУДБАЛ: Распуцане тобџије би да постану прва гостујућа екипа која је затресла мрежу на Драгау у 2024. години

FOTO: Tanjug/AP

Pošto su Benfika i Braga već završili svoje učešće u Ligi šampiona, čast portugalskog fudbala u najelitnijem evropskom takmičenju braniće Porto koji se šesti put u poslednjih sedam sezona plasirao u nokaut fazu takmičenja.

Do nje su došli bez većih problema i nisu dozvolili nikakva iznenađenja u grupi ''H''. Barsa je kao glavni favorit zauzela prvo mesto, dok su ''zmajevi'' bili bolji od Šahtjora i Antverpena u bici za drugu poziciju.

Domaćini su redovni učesnici nokaut faze, ali od kada su 2004. šokirali sve osvajanjem Lige šampiona pod vođstvom Žozea Morinja, najdalje što su uspeli da urade je da dođu do četvrtfinala 2015. 2019. i 2021. godine.

Takođe, tradicija neće biti na njihovoj strani jer od kada su te 2004. savladali Mančester junajted, engleske ekipe im prave velike probleme i na poslednjih sedam obračuna sa njima svaki put si bili poraženi.

Ipak, Porto će imati određenu dozu samopouzdanja pred ovaj meč jer igraju jako dobro pred svojim navijačima ove sezone i neporaženi su na ''Dragau'' na deset vezanih mečeva u kojima su ostvarili devet pobeda uz neočekivan remi sa Rio Aveom.

Ono što je takođe impresivno je to što nisu primili gol kod kuće u 2024. godini i odbrana predvođena iskusnim Pepeom im igra na izuzetno visokom nivou.

Sa druge strane, retko ko može da se pohvali formom u kakvoj se nalazi Arsenal koji je po prvi put u istoriji kluba vezao pet pobeda na gostujućim terenima u svim takmičenjima.

Kratka zimska pauza je očigledno prijala tobdžijama koje su nakon nje uhvatile zalet i melju sve pred sobom, a ono što najviše raduje Artetu je da su napadčki jadi davna prošlost za njegovu ekipu.

Tobdžije su se raspucale krajem januara i početkom februara i na poslednjih pet utakmica su postigle više nego impresivan 21 pogodak.

Što se tiče Lige šampiona, Arsenal je opravdao ulogu favorita u grupi ''B'' zauzevši prvo mesto ispred PSV-a, Lansa i Sevilje.

Sada će po prvi put zaigrati u nokaut fazi takmičenja od 2017. godine, a s obzirom na to kako igraju, može se reći da su veliki favoriti da se plasiraju u narednu fazu, pogotovo ako ostvare pozitivan rezultat na ''Dragau''.

Oba tima će imati problema sa izostancima, domaćin će biti bez Sanusija, Maraka i verovatno Eustakija, dok će kod gosta meč propustiti Žezus, Zinčenko, Tomijasu, Timber i Parti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu