DERBI NA STARTU: Šamrok i Dandalk otvaraju šampionat Irske

O. M.

16. 02. 2024. u 13:46

POČINje nova sezone Irske premijer lige, posle dva i po meseca puze. Šampion Šamrok rovers novo prvenstvo počinje protiv Dandalka.

ДЕРБИ НА СТАРТУ: Шамрок и Дандалк отварају шампионат Ирске

Foto: Profimedia

Reč je o jednom od derbija kola, ako se gleda plasman iz prošle sezone, kada je Dandalk završio kao peti i za dva boda mu je izmaklo mesto u Ligi konferencija.

Šamroku ovo neće bit iprva utakmica u sezoni pošto je odigrao Superkup protiv Sent Patriksa i pobedio sa 3:1.

"Hupsi" jure 22. titulu šampiona ukupno, a petu uzastopnu i sedmu u ovom veku. S druge strane, Dandalk, koji je drugi najtrofejniji klub Irske sa 15 titula, nije bio šampion od 2019. godine, a poledenji put se desilo jedan od ova dva kluba nije bio šampion 2013. godine kada je titulu uzeo Sent Patriks.

Šamrok se pred početak nove sezone pojačao dolaskom nekoliko igrača uglavnom iz irakih i nižerazrednih engleskih timova, a klub je lepo zaradio prodajom juniuorskog reprezentativca Nadža Razija italijanaskom drugoligašu Komu za pola miliona evra.

S druge strane, Dandalk je doveo nekoliko igrača uglavnom na pozajmice, a oba kluba učestvovala su i u "čerupanju" UCD-a koji je posle ispadanja i Premijerlige ostao bez većine igrača.

U pet prošlogodišnjih susreta, računajući i Kup Irske, tri puta je pobedio ŠAmrok, a dva puta Dandalk. Zanimljivo, u svakom meču pobedinik je dobio " s nulom", kladioničarskim rečnikom - svaki put je došla igra "NG".

NAŠ PREDLOG: NG (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)