EVERTON TRAŽI BODOVE SPASA: Gosti iz prestonice dolaze bez glavnog trenera na ''Gudison''

V.M.

19. 02. 2024. u 07:59

POSLEDNjU utakmicu 25. kola Premijer lige odigraće Everton i Kristal palas (21.00).

ЕВЕРТОН ТРАЖИ БОДОВЕ СПАСА: Гости из престонице долазе без главног тренера на Гудисон

Foto Profimedia

Domaćina ima velikih problema u 2024. godini i vezao je sedam prvenstvenih utakmica bez pobede, u tom periodu osvojili su samo tri boda, pa ne čudi što su se vratili u zonu ispadanja.

Trenutno su 18. na tabeli, ali imaju samo bod zaostatka u odnosu na Luton koji je prvi tim iznad crte i večeras imaju priliku da remijem ili pobedom preteknu ''šeširdžije''.

Vredi podsetiti da je Everton sredinom sezone kažnjen sa oduzimanjem deset bodova od strane saveza zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja i to je glavni razlog što se nalazi u zoni ispadanja.

Ono na šta takođe treba obratiti pažnju je težak raspored ''karamela'' koje u narednih mesec dana igraju sa Brajtonom, Junajtedom, Liverpulom i Vest hemom, tako da im je večerašnji susret najbolja prilika da sakupe preko potrebne bodove.

Sa druge strane, gosti se nalaze usred trenerske rokade. Funkciju je napustio Roj Hodžson, kojeg će zameniti Oliver Glasner, ali on još nije preuzeo ekipu, tako da će ovaj meč voditi pomoćnik Padi Makarti.

Kristal palas igra poprilično lošu sezonu za sada, nešto je bolji od Evertona i nalazi se na 16. mestu sa pet poena prednosti u odnosu na večerašnjeg rivala.

Ono što je glavni problem za ''orlove'' tokom čitave kampanje je zdravlje ključnih igrača. Prevelik broja utakmica su propustili Eze, Olise i Dukure i jednostavno nemaju fudbalere koji mogu da ih propisno zamene.

Pomenuti trio neće zaigrati na ''Gudisonu'' i na tribinama će se pridružiti Gehiju i Holdingu, a zbog svih tih izostanaka kladionice veliku prednost daju Evertonu na večerašnjem meču.

Sama forma gostiju takođe nije na zavidnom nivou jer su poraženi na četiri od poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima.

Zanimljivo je to da su jedan od tih susreta izgubili upravo od Evertona. Sastali su se u FA kupu sredinom januara, takođe na ''Gudisonu'', i ''karamele'' su slavile sa 1:0.

Ono što se pokazalo kao još jedan veliki problem za Palas je defanzivna igra i na poslednje četiri utakmice primili su čak 14 golova.

Očekujemo da Everton pobegne iz zone ispadanja i verujemo da će to uraditi u stilu, pobedom nad ''galebovima'' iz prestonice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!