BAJERN VIŠE NEMA PRAVA NA KIKS: Tomas Tuhel je pod enormnim pritiskom!

V.M.

18. 02. 2024. u 08:45

BRANILAC titule će u okviru 22. kola Bundeslige gostovati na ''Fonovija rurstadionu'' gde će ga dočekati fudbaleri Bohuma (17:30).

БАЈЕРН ВИШЕ НЕМА ПРАВА НА КИКС: Томас Тухел је под енормним притиском!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon poniženja na ''Baj areni'' proteklog vikenda (0:3), Bajern je poražen i na startu osmine finala Lige šampiona. Bolji od njega u Rimu bio je Lacio (0:1) i slobodno se može reći da je nemački gigant u velikoj krizi.

Menadžer Tomas Tuhel već duže vreme gubi konce ekipe i deluje da je sve krenulo nizbrdo u pogrešno vreme za Bavarce koji se sada nalaze u ključnom delu sezone.

Da stvar bude još gora po iskusnog stručnjaka Leverkuzen je juče savladao Hajdenhajm, pa  ''farmaceuti'' sada imaju osam bodova prednosti u odnosu na njegovu četi i Tuhel je u ozbiljnoj opasnosti da postane prvi trener Bajerna još od 2012. koji neće podići ''salataru''.

Malo toga ide na ruku gostima ove sezone, ali tradicija kaže da ne bi trebali imati problema na ''Fonovija rurstadionu'' jer su na deset odigranih utakmica protiv timova iz donjeg doma tabele upisali isto toliko pobeda i možda je baš ovo meč u kojem će ''bavarska mašinerija'' proraditi.

Takođe vredi podsetiti da Bajern nije postigao nijedan gol protiv Leverkuzena, odnosno Lacija i vreme je da se ''raspuca'' na nekom susretu, a to možda bude baš današnji jer Bohum ima jednu od najgorih odbrana u Bundesligi sa 39 primljenih golova.

Pored toga što je slab u defanzivi, domaćin se muči sa postizanjem golova, samo 23 puta je tresao mrežu u dosadašnjem toku prvenstva, pa i ne čudi što se nalazi nadomak zone ispadanja.

Trenutno je 15. na tabeli sa 22 sakupljena boda, ali na ruku mu ide što ekipe ispod njega igraju katastrofalno i ima čak šest poena prednosti u odnosu na Keln koji se nalazi na poziciji koja vodi u baraž za opstanak u Bundesligi.

Ono što ih drži izvan zone ispadanja su veoma solidne igre kod kuće, neporaženi su na posledinjh sedam mečeva pred svojim navijačima i upisali su tri pobede uz četiri remija na tim mečevima.

Ipak, forma nije na strani Bohuma koji je ostvario samo jedan trijumfa na poslednjih pet duela, ali vredi napomenuti da ume da igra na golove i na četiri od tih pet utakmica dolazila je igra gol-gol.

Što se tiče izostanaka gosti imaju velikih problema sa njima i Tuhel ne može da računa na veliki broj povređenih igrača od kojih su najznačajniji Koman, Gnabri, Laimer, Dejvis i Saša Boj.

Sa druge strane, domaćini će biti bez Teroa, Esera i Tolbe.

Na poslednja tri međusobna duela ovih timova Bajern je upisao tri pobede uz neverovatnu gol-razliku, 17:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)