RANJENA ĐIRONA NAPADA "NEOSVOJIVU TVRĐAVU": Bilbao nije izgubio kod kuće od prvog kola

O. M.

19. 02. 2024. u 08:05

ĐIRONA gostuje na stadionu "San Mames" u duelu dva najprijatnija iznenađenja sezone u španskoj La ligi. Utakmica se igra ovog ponedeljka od 21 čas.

РАЊЕНА ЂИРОНА НАПАДА НЕОСВОЈИВУ ТВРЂАВУ: Билбао није изгубио код куће од првог кола

Foto: EPA-EFE/Salvador Sas

Ekipa iz španske pokrajine Katalonije ima priliku da pobedom smanji zaostatak za vodećim Real Madridom na tri boda, pošto su "kraljevići" neočekivano osvojili samo bod na gostovanju Rajo Valjekanu.

S druge strane, "lavovi sa San Mamesa" zaostaju pet bodova za četvrtoplasiranim Atletikom iz Madrida, pa bi pobedom u derbiju kola ostali u igri za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Mada, postoji mogućnost da La liga dobije i petu vizu, po novim Uefinim pravilima da najuspešnija liga u prethodnoj sezoni evrokupova dobija dodatno mesto.

Domaći tim ovim utakmicom ulazi u seriju važnih utakmica koje mogu odrediti sudbinu njihove sezone. Posle duela sa Đironom, Bilbao ima teško gostovanje direktnom rivalu iz vrha tabele Betisu, posle čega ih očekuje revanš polufinala Kupa kralja - sa Atletiko Madridom, u kojem im je dovoljan remi za plasman u finale. Na kraju ove teške serije gostuje im Barselona, koju je pre nešto manje od mesec dana eliminisao u Kupu kralja.

Bila je to prva utakmica u nizu od pet bez poraza za baskijsku ekipu. Bilbao je inače izgubio samo jednu od poslednjih 20 utakmica u svim takmičenjima. U poslednjih deset kola La lige samo su fudbaleri Real Madrida (24) skupili više bodova od izabranika Ernesta Valverdea koji su za to vreme osvojili 21, koliko i Đirona, uz nešto lošiju gol-razliku. 

Bilbao je više nego siguran na svom terenu, gde je zabeležio samo jedan poraz u sezoni i to u prvom kolu od Real Madrida.

Đirona ima fenomenalnu sezonu iza sebe do sada i velike su šanse da se sledeće godine, prvi put u istoriji, nađe u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog takmičenja, Lige šampiona. Međutim, gosti se time neće zadovoljiti i sve dok postoji šansa vršiće pritisak na ekipu Reala. "Blankosi" su inače jedini ove sezone savladali Đironu u La ligi i to u oba međusobna susreta.

Drugi od njih desio se u prethodnom kolu u koje je Đirona ušla posle remija sa Sosijedadom pa je već ušla u mini-seriju od dve utakmice bez pobede i sada je krajnje vreme da taj niz prekine, ako želi da ostane u trci za titulom šampiona, ali i da zadrži prednost u odnosu na najbliže pratioce, grupu timova koje pored današnjeg rivala Bilbaa čine sjajni Atletiko Madrid i probuđeni šampion Barselona, koja još nije odustala od odbrane titule iako je sve manje verovatno da će uspeti u tome.

Bilbao u ovaj meč ulazi oslabljen neigranjem Andera Erere koga muči stopalo, dok trener Đirone Mičel mora da nađe zamene za kažnjenog Kouta i povređene Vilju, Rohu, Lopeza i Žastina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X (kvota 3,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?