KORAK BLIŽI SKUDETU: Inter ne bi trebao da ima problema sa fenjerašem na ''Đuzepe Meaci''

V.M.

16. 02. 2024. u 07:50

FUDBALERI Intera će pokušati da upišu šestu uzastopnu prvenstvenu pobedu kada od 21:00 budu dočekali Salernitanu u obračunu prvog i poslednjeg na tabeli Serije A.

КОРАК БЛИЖИ СКУДЕТУ: Интер не би требао да има проблема са фењерашем на Ђузепе Меаци

Tanjug/AP

Domaćin se nalazi u sjajnom ritmu, izgleda fantastično na terenu i sa razlogom je apsolutni favorit za osvajanje svog dvadesetog Skudeta u bogatoj istoriji kluba.

Nanizao je sedam pobeda u svim takmičenjima, a od tih sedam, pet je ostvareno u Seriji A.

Poslednju u nizu upisao je proteklog vikenda protiv Rome kada je poveo na meču, ali je ispustio prednost do poluvremena, ipak u drugom delu igre je pokazao klasu i na kraju je slavio ubedljivo sa 4:2.

To je bio još jedan u nizu primera koliko je Inter dominantan u Italiji ove sezone. Pre toga je savladao Juve u ''Derbiju Italije'' (1:0), a krajem januara osvojio je treći Supekrup u nizu pobedivši Napoli u finalu (1:0).

Ovaj tim nema slabosti, a najbolje o tome svedoči da uz najbolji napad lige (55 golova) poseduju i najbolji defanzivni rekord sa samo 12 primljenih pogodaka.

Takođe, vredi napomenuti da je četa Simonea Inzagija na svakom ligaškom meču ove godine postizala bar po jedan gol i čak 14 puta je na 23 odigrane utakmice uspevala da sačuva mrežu.

Naravno, Inter je prvi na tabeli Serije A sa 60 osvojenih bodova, sedam više od drgugoplasiranog Juventusa koji je odigrao meč više od dvostrukog prvaka Evrope koji sigurno korača ka 20. tituli u istoriji kluba.

Ne bi trebali imati prevelikih problema sa uvećavanjem te prednosti, jer im na ''Đuzepe Meacu'' dolazi najgori tim u ligi, Salernitana.

Gosti se muče tokom čitavog toka sezone, nikako da nadovežu nekoliko pozitivnih rezultata i zacementirani su za dno tabele sa samo 13 osvojenih bodova, sedam manje od Sasuola koji je prvi tim iznad crte.

Za razliku od Intera, ekipa sa juga Italije ima jedan od najgorih napada i jednu od najgorih odbrana sa 20 postignutih golova i čak 47 primljenih pogodaka.

Nakon poraza od Empolija proteklog vikenda (1:3), uprava kluba je odlučila da je ponovo vreme za promenu na klupi i Filipa Inzagija je zamenio Favio Liverani koji će imati nezahvalan zadatak pred sobom, a to je da sačuva Salernitanu u eliti.

Navijači se nadaju da će zamena trenera doneti nešto pozitivno, ali teško da će to biti slučaj na večerašnjem duelu protiv neprikosnovenog lidera.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Aćerbija i Kvadrada, dok će sa druge strane meč propustiti Bradarić, Đomber, Pasalidis, Pirola i Facio.

U prvom delu sezone neroazuri su savladali Salernitanu sa 4:0, a mi očekujemo da ponovo budu poprilično ubedljivi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)