LIVERPUL SE VRATIO NA POBEDNIČKI KOLOSEK: Povratak Ajvana Tonija nije doneo očekivani preporod Brentforda

O. M.

17. 02. 2024. u 10:23

LIVERPUL gostuje Brentfordu u 25. kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra od 13 časova i 30 minuta na stadionu "Brentford komjuniti".

ЛИВЕРПУЛ СЕ ВРАТИО НА ПОБЕДНИЧКИ КОЛОСЕК: Повратак Ајвана Тонија није донео очекивани препород Брентфорда

FOTO: Tanjug/AP

"Redsi" su prošle nedelje savladali Barnli kod kuće i vratili se na pobednički kolosek posle poraza od Arsenala. Još važnije, izbili su tim trijumfom na čelo tabele, sa dva boda više od "tobdžija" i Mančester sitija. Doduše od šampiona Engleske i Evrope imaju i utakmicu više.

Taj poraz od Arsenala na Emirejtsu bio im je prvi u ligi od septembra kada ih je, takođe u Londonu, savladao Totenhem, u vreme dok su "pevci" bili lideri prvenstva. Dobra vest za menadžera Jirgena Klopa i navijače "crvenih" je da je najbolji igrač tima Mo Salah blizu povratka a Liverpul s njim i bez njega nije isti tim.

Poslednjih pet utakmica Liverpula je došlo "4+", ukupno u tom razdoblju pala su 23 gola, što je 4,6 po utakmici.

Redse za desetak dana očekuje finale Liga kupa protiv Čelsija, koga su nedavno u Premijer ligi ubedljivo pobedili sa 4:1. Ipak, pre toga četu Jirgena Klopa očekuju Brentford i nešto kasnije Luton pa su ove dve utakmice idealna prilika da dodatno podignu samopouzdanje pred borbu za prvi trofej u sezoni.

Liverpul je ove sezone na svim gostovanjima do sada postigao bar jedan gol i neporažen je kada igra protiv timova izvan prva četiri.

S druge strane, Brentford je protiv ekipa iz "Top 7" osvojio samo jedan bod. Zamislite onda kakav pakao ih čeka u narednom periodu jer posle Liverpula treba da igraju sa Mančester sitijem, Arsenalom, Aston vilom i Mančester junajtedom, sve ekipama iz prvih sedam, kao i sa Čelsijem, Vest hemom i Brajtonom, koji su blizu sedme pozicije i do susreta sa Brentforfom bi mogli da uđe u to društvo.

Brentford je prošle nedelje pobedio Vulvse i osvojio važna tri boda. Sada su šest bodova iznad zone ispadanja. Ta pobeda im je bila tek druga u poslednjih devet ligaških utakmica od početka decembra.

Povratak Ajvana Tonija od koga se mnogo očekivalo nije bogznašta promenio. Samo su Barnli i Šefild junajted osvojili manje bodova od Brentforda u poslednja dva i po meseca.

Osam od poslednjih 10 utakmica Brentforda u ligi došlo je "GG&3+", a prosek na tim utakmicama je 3,6 golova po utakmici.

U prvom delu sezone, Liverpul je pobedio sa 3:0. Brentford ima jednu pobedu nad "redsima" otkad je ušao u Premijer ligu, iz januara prošle godine kada je bilo 3:1 na ovom stadionu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&GG (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!