CRNO-BELI NEĆE DOZVOLITI NOVU DRAMU PROTIV IMT: Partizan je jedenas preokretom nad ovim rivalom započeo dug pobednički niz

O. M.

17. 02. 2024. u 08:45

FUDBALERI Partizana igraju u subotu od 16 časova i 15 minuta na svom terenu protiv IMT-a.

ЦРНО-БЕЛИ НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ НОВУ ДРАМУ ПРОТИВ ИМТ: Партизан је једенас преокретом над овим ривалом започео дуг победнички низ

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

"Crno-beli su uoči ovog kola prvi sa 50 bodova, odnosno sa bodom prednosti u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu, koja ide na teško gostovanje Novom Pazaru, ali pred praznim tribinama.

IMT je sa 21 bodom 12. na tabeli i pet bodova zaostaje za osmoplasiranim kragujevačkim Radničkim i mestom u plej-ofu za šampiona.

Navijači Partizana imaju pomešana osećanja kada se sete prvog ovosezonskog duela sa novajlijom u Superligi. Malo je nedostajalo da IMT osvoji sva tri boda na Stadionu na krovu, gde je ugostio vicešampiona. Crno-beli su do pobede stigli u poslednjim trenucima utakmice, nadoknadivši 2:0 za domaćina iz 56. miuta. Saldanja je smanjoi u 70. miutu, Natho je iz penala izjednačio u 90. minutu, a pobedu crno-belima doneo je Nemanja Nikolić u petom minutu nadoknade.

Ta utakmica bila je prva posle Partizanove eliminacije od Nordsjalenda u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a označila je početak serije od 13 pobeda, uključujući dve prijateljske, protiv podgoričke Budućnosti i OFK Beograda, jednu u Kupu Srbije, protiv ubskog Jedinstva i 11 prvenstvenih.

Tu seriju prekinuo je TSC u prvom kolu drugog kruga prvenstva, a crno-beli su do kraja kalendarske godine kiksnuli još dva puta, porazom protiv niškog Radničkog i remijem sa kragujevačkim.

Bilo je problema i u Kupu gde su tek posle penala eliminisali Zvezdinu filijalu Grafičar, ali su bil inajbolji kad je bilo najpotrebnije - u večitom derbiju kojim su završili godinu i osigurali titulu jesenjeg prvaka.

Prvo kolo u 2024. godini, izabranici Igora Duljaja gostovali su u IVanjici i na veoma lošem terenu u očajnim uslovima savladali domaći Javor sa 1:0, golom Saldanje u 70. minutu. Poslednjih petnaestak minuta "crno-beli" su imali igrača manje posle drugog žutog kartona Nikole Antića, ali Ivanjičani ni sa igračem više nisu bili opasni.

IMT je u prvom kolu prolećnog dela prvenstva ugostio ekipu TSC-a i izgubio sa 2:0.

"Traktordžije" su u zimskom prelaznom roku prodale najboljeg strelca Miloša Lukovića, koji je za sumu od 4,7 miliona evra postao član francuskog prvoligaša Strazbura, ali će do kraja sezone ostati kao pozajmljen igrač. Tinejdžer je u dosadašnjem delu prvenstva postigao deset golova, gotovo polovinu od IMT-ovih 24.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,79)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu