ZVEZDIN DŽELAT PROTIV RONALDOVOG MATIČNOG KLUBA: Ovo je derbi plej-ofa za osminu finala Lige Evrope

O. M.

15. 02. 2024. u 09:30 >> 09:30

U prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope Jang bojs dočekuje ekipu lisabonskog Sportinga u četvrtak od 18 časova i 45 na stadionu "Vankdorf".

ЗВЕЗДИН ЏЕЛАТ ПРОТИВ РОНАЛДОВОГ МАТИЧНОГ КЛУБА: Ово је дерби плеј-офа за осмину финала Лиге Европе

FOTO: Tanjug/AP

Uzevši u obzir kako ove dve ekipe igraju na domaćoj sceni, ovo je jedan od derbija prve nokaut runde Lige Evrope.

Jang Bojsi su se preselili u "plej-of za plasman u osminu finala" kako se zvanično zove ova faza drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja, nakon što su osvojili treće mesto u grupi Lige šampiona u kojoj je nastupio i srpski šampion Crvena zvezda, zajedno s Mančester sitijem i Red bul Lajpcigom koji su nastavili borbe za "ušati pehar", odnono titulu klupskog šampiona Evrope.

će u četvrtak početi plej-of Lige Evrope nakon što su napustili Ligu šampiona pre kraja godine, obezbeđujući svoje mesto u takmičenju pobedom protiv Makabija iz Haife rezultatom 3-0. Uprkos izazovnoj grupi u Ligi šampiona, uspeli su da osvoje treće mesto i tako se plasiraju u plej-of Lige Evrope.

Ekipa Rafaela Vikija igra u zavidnoj formi. Izgubili su samo dve od poslednjih 11 utakmica, po jednu u Super ligi Švajcarske (na gostovanju Bazelu) i Ligi šampiona (na strani kod Red bul Lajpciga).

Tokom zimskog prelaznog roka, ekipu je napustio najbolji strelac Žan-Pjer Nsame, koji je do zimske pauze bio i prvi tobdžija lige sa devet pogodaka. Po odlasku Kamerunca u Komo, člana italijanske Serije B, ulogu lidera tima je preuzeo Sedrik Iten, a tu je i Portugalac Žoel Monteiro.

Prethodnog vikenda Jang bojs je osovjio bod u prvenstvu protiv Lugana. Bilo je 3:3 na kraju, iako su "crno-žuti " vodili sa 1:0, 2:1 i 3:2. Međutim i taj bod bio je dovoljan lideru Super lige da poveća prednost u odnosu na najbližeg pratioca Servet koji je izgubio na gostovanju Iverdonu.

Sporting iz Lisabona ušao je u drugo po jačini evropsko takmičenje nakon što je prošle sezone bio četvrti u portugalskoj Primeira ligi. Završili su na drugom mestu u grupi Lige Evrope, sa 11 bodova iz šest utakmica. Jedini poraz doživeli su protiv Atalante koja je prvim mestom u grupi obezbedila direktan plasman u osminu finala.

Sporting igra fenomenalno na svm frontovima. Pored uspeha u Ligi Evrope, "lavovi" su se plasirali i u polufinale Kua Portugala, a takođe su na vrhu Primeira lige. Doduše, trenutno su zbog lošijeg međusobnog skora drugi iza gradskog rivala Benfike s kojom su bodovno poravnati, ali imaju i utakmicu manje od njih.

Trener Ruben Amorim će verovatno zadržati istu početnu postavu koja je nedavno deklasirala Bragu sa 5:0, sa sjajnim Šveđaninom mađarskog porekls Viktorom Đekeresom kao vodećim napadačem, dok će Pedro Gonsalves i Fransisko Trinkao upadati sa krila. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)