SADA KREĆE ONO PRAVO: Siti ne bi trebao da ima problema u osmini finala Lige šampiona

V.M.

13. 02. 2024. u 08:14

NOKAUT faza najjačeg fudbalskog takmičenja počinje večeras, a jedan od dva meča koji su na programu igra se u Kopenhagenu, gde će ''lavovi'' dočekati četu Pepa Gvardiole (21.00).

САДА КРЕЋЕ ОНО ПРАВО: Сити не би требао да има проблема у осмини финала Лиге шампиона

Foto: Profimedia

Mančester siti je prošle sezone konačno uspeo da osvoji Ligu šampiona savladavši Inter u finalu pogotoka Rodrija (1:0), a sada pokušava da obrani tron i postane prvi tim kojem je to pošlo za rukom kada je Real Madrid pod palicom Zinedina Zidana osvojio tri uzastopne titule u periodu od 2016. do 2018. godine.

Gosti su odbranu trofeja započeli veoma dobro, ''prošetavši'' se kroz grupu fazu. Doduše, imali su sreće na žrebu jer su igrali sa Lajpcigom, Zvezdom i Jang bojsom, pa i ne čudi što su osvojili maksimalnih 18 bodova i zauzeli prvo mesto u grupi ''G''.

Sada će za rivala imati danski Kopenhagen koji je mnoge iznenadio plasmanom u osminu finala i sigurno je da su ''građani'' apsolutni favoriti u ovom dvomeču.

Što se tiče same forme u kojoj se Siti nalazi, četa Pepa Gvardiole je tradicionalno uhvatila zalet krajem decembra i početkom januara.

Upisala je čak deset uzastopnih pobeda u svim takmičenjima i zauzima drugo mesto na tabeli Premijer lige, mada vredi napomenuti da je odigrala meč manje od vodećeg Liverpula koji joj beži dva boda.

Dobra vest za goste je to što se na teren posle nešto dužeg odsustva vratio Erling Holand, sjajni Norvežanin je jedan od najboljih fudbalera današnjice, a to je pokazao proteklog vikenda kada je sa dva gola protiv Evertona trasirao put svojoj ekipi ka novoj pobedi (2:0).

Sa druge strane, Kopenhagen je oduševio sve svojim nastupima u grupnoj fazi i prikupio je simpatije neutralnih navijača širom Evrope.

Niko mu nije davao šanse za prolaz u nokaut fazu i svi su mislili da će Junajted, Bajern i Galatasaraj voditi glavnu reč u grupi ''A'', ali to nije bio slučaj.

''Lavovi'' su slabo započeli takmičenje, ali su u poslednje tri utakmice savladali Junajted i Galatu uz remi sa bavarskim velikanom, što je bilo dovoljno za drugo mesto i zaslužen plasman među 16 najboljih.

Poslednji put kada mu je to pošlo za rukom bilo je u sezoni 2010/11, a zanimljivo je da je i tada u osmini finala igrao sa ekipom iz Premijer lige, Čelsijem, koji ga je izbacio bez većih problema ukupnim rezultatom (2:0).

Ono što predstavlja problem za Kopenhagen je to što ne igra takmičarski fudbal, zimska pauza i dalje traje u Danskoj, tako da je formu održavao na prijateljskim utakmicama, ali pitanje je da li će to biti dovoljno da se izdrži visoki tempo koji će gosti iz Mančestera sigurno nametnuti.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Kume Babakara, Leragera, Melinga, Sandera i Kočlave.

Gosti nemaju tih problema, Gvardiola ima čitav roster na raspolaganju i verujemo da će ostvariti rutinski pobedu na ''Parken stadionu'' (21.00).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&|1+&||1+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)