PORTO MORA DA SLAVI AKO ŽELI DA SE BORI ZA TITULU: Neće mu biti lako protiv razigranog gradskog rivala

V.M.

12. 02. 2024. u 09:29

U jedinoj utakmici današnjeg programa portugalske Primeire fudbaleri Aruke će u malom gradskom derbiju ugostiti Porto (21.15).

ПОРТО МОРА ДА СЛАВИ АКО ЖЕЛИ ДА СЕ БОРИ ЗА ТИТУЛУ: Неће му бити лако против разиграног градског ривала

Foto Profimedia

Gosti kaskaju za vodećim dvojcem i danas imaju priliku da smanje zaostatak za njima. Trenutno su treći na tabeli sa 45 osvojenih bodova, što je sedam manje od Sportinga i Benfike, mada vredi istaći da su lisabonski ''orlovi'' odigrali meč više od glavnih konkurenata za titulu.

Porto je proteklog vikenda ''kiksirao'' pred svojim navijačima odigravši 0:0 sa Rio Aveom i danas ne bi smeo ponovo da se ''spotakne'' ako misli da se bori za tron.

Samopouzdanje da može do tri boda daće mu činjenica da je vezao četiri pobede pre tog remija, kao i to da će Serđo Konseisao na raspolaganju ponovo imati jednog od najboljih igrača ekipe Taremija koji se vratio u sastav posle igranja za Iran na Azijskom kupu.

Takođe vredi istaći da su ''zmajevi'' namestili nišanske sprave u novoj godini, izuzev na meču sa Rio Aveom, postigli 15 pogodaka na pet odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Sa druge strane, Aruka je u naletu i upisala je tri uzastopne pobede u Primeiri. Prvo su savladali Eštoril, a zatim su bili bolji od Vizele, odnosno Portimonensea.

Na tim mečevima su zatresli mrežu devet puta, tako da se i oni nalaze u odličnoj golgeterskoj formi.

Večerašnji rivali su početkom septembra odigrali jedan od najzanimljivijih mečeva ove sezone u Primeiri. Trajao je preko 110 minuta, sudija je više puta koristio VAR, viđeno je i nekoliko penala, a na kraju je rezultat glasio 1:1.

Porto mora da iskoristi kiks Benfike koja je juče remizirala sa Gimaraešom i verujemo da će slaviti na ''Munisipalu''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave