"ORLIĆI" SE RADUJU ZAVRŠETKU AFKON-A: Posle loših igara u ligi, "kneževe" iz Kupa izbacio niželigaš

O. M.

11. 02. 2024. u 14:42

NICA dočekuje Monako u jednom od dva derbija 21. kola francuske Lige jedan.

ОРЛИЋИ СЕ РАДУЈУ ЗАВРШЕТКУ АФКОН-А: После лоших игара у лиги, кнежеве из Купа избацио нижелигаш

FOTO: Tanjug/AP

Timovi sa različitim raspoloženjem ulaze u ovaj meč jer je Nica pobedila Monpelje u osmini finala Kupa Francuske, dok je Monako poražen od niželigaša Ruana.

Nica je poslednjih nedelja posustala u neravnopravnoj trci sa Pari Sen Žermenom za šampionski pehar koji, sve je izvesnije, neće menjati vlasnika.

"Orlići" su ostvarili samo dve pobede u poslednjih pet ligaških utakmica  i taklo pokvarii fantastičan start sezone. Pošto je Pariz već odigrao utakmicu ovog kola i u drugom derbiju runde savladao Lil, otišao je na plus 11 pa sada realno Nica više pažnje treba da posveti najbližim pratiocima, Brestu, Lilu i današnjem rivalu, u borbi za drugo mesto.

Sada "orlići" Brestu beže samo tri boda, a Monaku i Lilu četiri, s tim što bi "kneževe" pobeda u današnjem derbiju dovela do samo minus jedan.

Ali, treba istaći da je Nica posustala samo u gostima. Kod kuće ova ekipa i dalje nema poraz, a time osim nje može da se pohvali samo Olimpik Marselj. Osim toga, Nica je na osam od deset utakmica na "Alijans rivijeri" sačuvala mrežu. 

Monako je pre eliminacije od Ruana osvojio samo dva boda iz tri prvenstvene utakmice, a jedinu pobedu u tom periodu ostvario je u kup-utakmici protiv malenog Rodeza. Time su ozbiljno ugrozili svoju poziciju među ekipama koje idu u Ligu šampiona. "Kneževi" su naročito frustrirani jer su na dva remija koja su usledila posle poraza od REmsa oba puta vodili ali na kraju ostajali bez dva boda.

To je vrlo neobično pošto je upravo Moanko ekipa koja osvaja najviše bodova kada prva primi gol, ove sezone čak 14.

Razlog Nicinih slabijih igara u poslednjih mesec dana može da se nađe u velikom broju odsutnih igrača zbog obaveza na Afričkom kupu nacija. ČAk i danas, poslednjeg dana ovog turnira, Nica će ostati bez usluga dvojice. Žeremi Boga i TErek Mofi nastupiće večeras u finalu AFKON-a na strani Obale Slonovače, odnosno Nigerije, tako da će jedan od njih sigurno doneti zlatnu medalju u svlačionicu "orlića".

NAŠ PREDLOG: NG (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!