"SOVE" USPAVANE NA DNU TABELE: Novi menadžer pokušava da "oživi" Birmingem

O. M.

09. 02. 2024. u 11:45

ŠEFILD venzdej dočekuje ekipu Bermingema u 31. kolu engleskog Čempionšipa.

СОВЕ УСПАВАНЕ НА ДНУ ТАБЕЛЕ: Нови менаџер покушава да оживи Бирмингем

Foto Profimedia

Utakmica se igra na legendarnom "Hilsborou" od 21 čas.

"Sove" su i dalje u zoni ispadanja.Od početka sezone su tu i ne mogu da se izmigolje pa je sve izvesnije da će im ova sezona biti samo kratkotrajni izlet u najjaču drugu ligu na svetu.

Dani Rol je preuzeo menadžerski posao u oktobru i malo je poboljšao igru i još manje rezultate, ali sigurna zona je i dalje velikih osam bodova daleko. Šefild ima 23 boda i nalazi se na 23. mestu na tabeli.

U četiri utakmice su bez pobede u ligi, a u tri nisu uspeli da postignu gol. Imaju dve pobede u poslednjih osam utakmica i samo tri tima su u lošijoj formi od njih u poslednjih mesec i po dana.

Sa 22 postignuta gola, Šefild ima najgori napad u ligi i nije uspeo da postigne gol u ravno polovini utakmica (15/30). Sa 50 primljenih golova, samo dva tima su primila više.

Birmingem je bio šesti na tabeli u oktobru kada je odbor odlučio da otpusti menadžera Džona Justasa bez razloga. Doveli su možda i najboljeg fudbalera Engleske svih vremena Vejna Runija, koji, sada je to već jasno neće biti ni izbliza tako doba rmenadžer. Sezona "plavaca" se raspala negde na pola Runijevog mandata, ali su gazde uporno odbijale da ga smene sve dok nije dogorelo do nokata. Sada Toni Moubrej pokušava da izvadi kestenje iz vatre, ali sa po jednom pobedom, porazom i remijem, jasno je da mu posao neće biti nimalo lak.

Samo činjenica da su Roteram i Šefild venzdej jednom nogom već trećeligaši održava nade Birmingema da će izdržati pritisak i sačuvati status. Ali, KPR prvi ispod crte, drastično je popravio formu u poslednje vreme, dok je jedino Blekburn u lšijoj formi od Birmingema, pa će borba za opstanak biti veoma zanimljiva.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,82)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!