"CRVENI ĐAVOLI" ŠOKIRALI BRANIOCA TROFEJA: Monako je izgubio na dva poslednja gostovanja današnjem rivalu

O.M.

08. 02. 2024. u 09:23

MONAKO gostuje četvrtoligašu Ruanu u šesnaestini finala Kupa Francuske. Utakmica se igra na stadionu "Rober Diošon" od 20 časova i 45 minuta.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ ШОКИРАЛИ БРАНИОЦА ТРОФЕЈА: Монако је изгубио на два последња гостовања данашњем ривалу

FOTO: Tanjug/AP

Monako je i dalje na petom mestu u Prvoj ligi Francuske i ima isti broj bodova kao Lil -35. U poslednjih pet mečeva imaju samo jednu pobedu, dva poraza i dva remija, pa su im šanse da do kraja sezone sustignu lidera šampionata Pari Sen Žermen sada u domenu teorije.

Monako je u prošlom kolu na svom terenu remizirao 1:1 sa Avrom. Domaći fudbaleri su pokazali dobar fudbal, uz mnogo pokušaja na protivnički gol, ali je jedini pogodak postigao Visam Ben Jeder u 63. minutu. Samo dva minuta kasnije Fofana je postigao autogol, nakon čega Monako nije mogao da probije odbranu Avra u preostalih pola sata igre.

Monako je odigrao nerešeno 2:2 protiv Marseja, izgubio od Remsa 3:1. U Kupu Francuske Monako je bio bolji od Rodeza 3:1.

Ruan je ove sezone ušao u četvrti razred francuskog fudbala i trenutno je na sedmom mestu sa 25 bodova. Vezali su dva uzastopna poraza, posle sjajnog niza od tri pobede. 

Ovo je prvi put u 21. veku da ovaj četvrtoligaš stigne do šesnaestine finala. Inače, sledeće godine navršiće se ceo vek od najvećeg uspeha "crvenih đavola", plasmana u finale nacionalnog kupa Francuske gde ih je zaustavio danas nepostojeći Atletik Pariz.

Ruan je do ovog najvećeg uspeha u stoleću stigao izbacivši u prethodnoj rundi branioca trofeja ekipu Tuluze posle šokantne penal serije. Utakmica je u regularnom delu završena rezultatom 3:3. Vodili su "crveni đavoli" sa 1:0, branilac pehara preokrenuo da 2:1, zatim je Ruan promašio penal  ali ipak uspeo da stigne do novog preokreta i povede sa 3:2. 

Tuluza je izjednačila u drugom minutu nadoknade, a onda se pristupilo penalima. Izređali su se svi igrači obeju ekipa i posle 22 tučena penala bilo je 11:11, a onda je neprecizan bio defanzivac Tuluze Gabrijel Suazo. Abdužalil Saloune je bio i drugi put precizan i doneo istorijski uspeh Ruanu.

U prošlom kolu izgubili su od Versaja sa 2:1. U izjednačenom meču Versaj je prvi stigao do gola u 20. minutu. Izjednačenje smo čekali 15 minuta, a strelac je bio Lopi sa bele tačke. Do kraja meča bilo je neizvesno, a onda je na kraju pauze Nađe postigla pobedonosni gol za Versaj.

Ruan i Monako nisu igrali od 1985. godine kada su "crveni đavoli" poslednji put igrali u Prvoj ligi. Poslednja dva gostovanja Monaka ovde završena su pobedom domaćina, ali od ovog rivala nikada nisu izgubili u Kupu.

NAŠ PREDLOG: 4+ (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu