"KANARINCI" CILJAJU LIGU KONFERENCIJA: Gent ne odustaje od borbe za prvo mesto

O. M.

01. 02. 2024. u 13:32 >> 13:32

U poslednjem meču 23. kola belgijske Župiler Pro lige Sint Trojden će dočekati Gent.

КАНАРИНЦИ ЦИЉАЈУ ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Гент не одустаје од борбе за прво место

Foto: Profimedia

Osam kola pre kraja regularnog dela, Sint Trojden je u sigurnoj zoni, na sredini tabele, sa sedam bodova manje od Antverpena na poslednjoj poziciji koja vodi u „ligu za prvaka“, ali što je mnogo važnije, sa takođe sedam bodova više od najugroženijih ekipa za ispadanje iz lige.

Što je možda i najvažnije za njih, postoje dobre šanse da izbore plej-of za Ligu konferencija (liga za timove od 7. do 12. mesta). Domaći tim je početkom decembra bio u boljoj poziciji, ali je u nastavku lošim rezultatima pao u sredinu tabele.

U poslednjih pet prvenstvenih utakmica Sint Trojden je upisao samo jedan trijumf, protiv Šarlroa, uz dva remija (Standard i Genk) i dva poraza od Molenbeka i Rojal Uniona.

Posle 22 odigrana kola Gent je na četvrtom mestu na tabeli, sa trinaest bodova manje od lidera šampionata Rojal junion sen Žiloa. Ipak, treba imati u vidu da se po završetku regularnog dela sezone bodovi dele na dva, pa gosti nisu bez šansi da se umešaju u borbu za titulu.

Međutim, ono što predstavlja problem za Gent je njihova forma posle novogodišnje pauze. Prvo su na svom terenu poraženi od KV Mehelena sa 1:2, zatim su u prethodnom kolu, takođe kao domaći, remizirali sa Vesterloom i sada imaju imperativ pobede ako žele da ostanu u trci za šampionsku titulu.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024