"PEVCIMA" OSTAO SAMO JEDAN FRONT: Vratio se Toni i prekinuo niz poraza "pčela"

O. M.

31. 01. 2024. u 18:33 >> 18:33

TOTENHEM dočekuje Brentford u 22. kolu engleske Premijer lige. Utakmica je na programu u sredu od 20 časova i 30 minuta.

ПЕВЦИМА ОСТАО САМО ЈЕДАН ФРОНТ: Вратио се Тони и прекинуо низ пораза пчела

FOTO: Tanjug/AP

U prethodnom kolu domaći su remizirali sa Mančester junajtedom, dok su gosti savladali Notingem Forest.

Totenhem je nakon toga igrao i sa Mančester sitijem u okviru četvrte runde Ef-Ej kupa. Građani su u završnici razbili otpor "pevaca" i golom Natana Akea prošli u petu rundu. totenhem prvi put posle pet godina nije uspeo da stigne u peto kolo najstarijeg klupskog takmičenja na svetu.

Spursima sada ostaje samo da se fokusiraju na Premijer ligu gde imaju šansu da se današnjom pčobedom vrati u prva četiri, zahvaljujući sinoćnom porazu Astov vile (prvom na vila parku u sezoni) od Njukasla.

Totenhem je u remiju protiv Junajteda postavio klupski rekord u broju uzastopnih premijerligaških utakmica u kojima su postigli gol. Ova cifra sada iznosi 33 i trrenutno je četvrti niz u eri Premijer lige.

Napad je jači deo tima, a u poslednje vreme predvodi ga Ričarilson sa šest golova na poslednjih šest utakmica. Brazilac je iskočio u prvi plan zbog odlaska Son Hjong-mina na Azijski kup, a osim reprezentativca Južne Koreje, koja je sinoć prošla u četvrtfinale savladavši Saudijsku Arabiju, Ange Postekoglu neće moći da računa ni na reprezentativca Obale Slonovače Iva Bisumu i Senegalca Papea Sara, koji su na Afričkom kupu nacija, mada je Senegal ispao pa se očekuje i skori povratak mladog veziste koji je ove sezone već postigao dva gola.

Zbog povreda neće biti Manora Solomona, Đovanija Lo Selsa i Aleha Veliza, ali raduje povratak Džejmsa Medisona, koji se oporavio od povrede skočnog zgloba.

Povratak ikone kluba Ajvana Tonija doneo je procvat igre i rezultata Brentforda. Odmah je prekinuta serija od pet uzastopnih poraza u Premijer ligi i sedam utakmica bez pobede, računajući i dvomeč u Kupu protiv Vulfsa.

"Pčele" su bile u minusu od trećeg minuta da bi upravo Toni doneo poravnanje u 19. Uspeo je bludni sin i da zaradi žuti karton zbog laktanja u 66. minutu, samo minut nakon što su "šumari" izjednačili na 2:2 ali taj potz kao da je dao krila njegovim saigračima pa je u 68. minutu Brentford preko Nila Mopea stigao do konačne pobede.

Ostaje da se vidi kako će Tonijev povratak uticati na igre Brentforda u gostima, gde nisu imali  nimalo uspeha u poslednja tri meseca. Brentford je u celoj sezoni ostvario samo dve pobede na strani, obe u malim gradskim derbijima, protiv Čelsija i Fulama.

Gotovo neverovatno zvuči podatak da je Brentford u jednom trenutku bio u seriji od 14 londonskih derbija bez poraza dok to nije prekinuo Arsenal u novembru.

Menadžer Tomas Frankl suočava se sa izazovima u vidu odsustva nekoliko prvotimaca, uključujući i Serhija Reguliona, Rika Henrija, Arona Hikija, Brajana Mbeuma, Kevina Šadea i Kristijana Norgarda. Takođe, Joan Visa i Frank Onieka su na Afričkom kupu nacija, a Saman Godos na Azijskom kupu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!