PRETPLAĆENI NA "IKS": Liverpul i Čelsi vezali sedam nerešenih duela

O. M.

31. 01. 2024. u 09:54

DERBI 22. kola engleske Premijer lige igra se u sredu od 21 čas i 15 minuta na stadionu "Enfild" gde Liverpul dočekuje Čelsi.

ПРЕТПЛАЋЕНИ НА ИКС: Ливерпул и Челси везали седам нерешених дуела

Foto AP

Lider šampionata Liverpul je u prethodnoj rundi savladao Bornmut, dok je Čelsi pobedio Fulam u gradskom derbiju.

Navijači Liverpula nedavno su saznali tužnu vest da će trofejni menadžer Jirgen Klop na kraju sezone napustiti klub, a malo im je raspoloženje popravila pobeda u Ef-Ej kupu nad Noričom od ubedljivih 5:2.

"Crveni" su iskoristili greške "kanarinaca", a među strelcima su bili Kertis Džons, Darvin Nunjez, Diogo Žota, Virdžil van Dajk i Rajan Gravenberh. Klopova ekipa je produžila niz bez poraza na 10 utakmica, a posle Čelsija, "redse" očekuje susret sa Arsenalom koji još nije odustao od trke za titulom.

Liverpul trenutno ima dva boda više od "tobdžija", koji su sinoć savladali Notingem forest sa 2:1 i izbili na drugo mesto. Treći je Mančester siti sa pet bodova manje, ali ima i utakmicu manje.

Liverpul će biti oslabljen izostankom ključnih povređenih igrača kao što su Mohamed Salah, Žoel Matip, Kostas Cimikas, Tijago Alkantara, Stefan Bajčetić i Vataru Endo. Ali od povreda su se oporavili Trent Alekander-Arnold, Andrev Robertson i Dominik Soboslai, a Klop se nada povratku i Aleksisa Mekalistera.

Poslednjih pet prvenstvenih duela Liverpula i Čelsija završeno je bez pobednika, a tome treba dodati i dva remija u finalima Ef-Ej kupa, odnosno Liga kupa 2022. godine, koja su rešena tek posle penala, a klubovi su osvojili po jedan trofej, Liverpul FA kupa, a Čelsi Liga kupa.

Čelsi je prošle nedelje ubedljivom pobedom od 6:1 u revanšu protiv Midlsboroa izborio novo finale Liga kupa, ali je pre nekoliko dana odigrao 0:0 sa Aston vilom u FA kupu pa će morati da igra ponovljenu utakmicu sledeće nedelje. To nije baš srećna okolnost imajući u vidu zgusnuti raspored.

"Plavci" su u seriji od deset utakmica bez poraza na Stamford bridžu, ali na strani imaju samo jednu pobedu na poslednjih šest utakmica. Ali na Enfildu su izgubili samo dva puta na poslednjih 14 gostovanja.

Što se tiče povreda, veliki broj igrača kao što su Ris Džejms, Lesli Ugočukvu, Vesli Fofana, Roberto Sančez, Marko Kukurela, Romeo Lavija i Trevo Čalobaha ostaju van stroja, dok su Kristofer Nkunku i Malo Gusto pod znakom pitanja. Nikolas Džekson se još nije vratio u klub sa Afričkog kupa nacija, iako je Senegal ispao, ali se Ben Čilvel  vraća posle povrede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 0-3 (kvota 1,78)

PREDLOG ZA HRABRIJE: X (kvota 4,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!