DE ROSI POKRENUO ROMU: Novi trijumf bi približio vučicu plasmanu u Ligu šampiona

V.M.

29. 01. 2024. u 08:06

POSLEDNjU utakmicu 22. kola Serije A odigraće Roma i Salernitana večeras na ''Arekiju'' od 20.45.

ДЕ РОСИ ПОКРЕНУО РОМУ: Нови тријумф би приближио вучицу пласману у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Era Žozea Morinja se završila u Rimu, možda se nije rastao sa klubom na najbolji način, ali zauvek će ostati u srcima navijača sa kojima je ostvario posebnu konekciju.

Slavni trener je vratio Romu u centar pažnje, ponovo veliki igrači poput Dibale i Lukakua dolaze da igraju za vučicu, a sada je na legendarnom De Rosiju da nastavi ono što je Portugalac započeo.

Bivši fudbaler đalorosa je momentalno prihvatio poziv da predvodi ekipu kraj aut-linije i potpisao je ugovor do kraja sezone sa mogućstvom produžetka na još jednu godinu.

Samo par dana je imao De Rosi da se pripremi za svoj debi, ali imao je sreće jer je na ''Olimpiku'' gostovala jedna od najgorih ekipa lige Verona, koja je savladana rezultatom 2:1.

Jedina evidentna promena koju je osvajač Svetskog prvenstva sa Italijom 2006. godine uveo je to da je umesto pet defanzivaca izveo formaciju sa četiri odbrambena igrača.

Ponovo je na utakmici bilo očigledno da kada Dibala izađe iz igre, nestaje svaka pretnja Rome da postigne gol i De Rosi će morati da poradi na tome sa svojim stručnim štabom.

Zanimljivo je to da je vučica preko nedelje imala mali izlet do Saudijske Arabije gde je igrala prijateljski meč sa Al Šababom, utakmica je održana u Rijadu na ''KSU stadionu'' i gosti su slavili sa 2:1.

Roma će večeras imati izglednu priliku da ostvari novu pobedu i tako se popne na peto mesto jer gostuje poslednjplasiranoj Salernitani.

Domaćinu ništa ne polazi sa rukom ove sezone, a ni smena trenera i dovođenje Filipa Inzagija sredinom prvog dela sezone nije donelo željene promene.

Ekipa sa juga Italije je u velikom problemu jer već sada zaostaje šest bodova za timovima izvan zone ispadanja, a samo dve ostvarene pobede u dosadašnjem toku takmičenja ne insinuiraju da će se ta prednost uskoro ''otopiti''.

Pored toga što je veoma neefikasna i ima jedan od najgorih napada lige sa samo 18 postignutih pogodaka, četa sa ''Arekija'' je najgora defanzivna ekipa Serije A sa čak 42 primljena gola.

Ni nova godina nije donela ništa bolje domaćinima koji su u 2024. već doživeli četiri poraza, poslednji u nizu od Đenove proteklog vikenda pred svojim navijačima rezultatom 1:2.

Večerašnji rivali su se sastali u prvom kolu i tada je viđena podela bodova na ''Olimpiku'' (2:2), a u glavnim ulogama su bili Beloti i Kandreva koji su postigli po dva gola.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Lirole, Kulibalija, Jovanea i Dije, dok će kod gosta meč standardno propustiti Ejbraham, Azmun, Kumbula, Paredes i Ndika.

Momentum je na strani Rome i verujemo da će to se pokazati na terenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)