SIMBOLIČNA PRIMOPREDAJA "SKUDETA"?: Inter i Napoli bore se za italijanski Superkup

O. M.

22. 01. 2024. u 13:43

ZA trofej osvajača italijanskog Superkupa boriće se Napoli i Inter ovog ponedeljka od 20 časova u saudijskoj prestonici Rijadu.

СИМБОЛИЧНА ПРИМОПРЕДАЈА СКУДЕТА?: Интер и Наполи боре се за италијански Суперкуп

FOTO: Tanjug/AP

To je i najpoštenije, imajući u vidu da su Napolitanci šampioni Italije, a "interisti" aktuelni i dvostruki uzastopni osvajači Kupa Italije. Doduše, ove godine trofej neće uzeti po treći put jer su ispali od Bolonje u osmini finala, ali imaju još priliku da odbrane Superkup, koji su prošle sezone osvojili savladavši u finalu gradskog rivala Milan.

Slično španskom i italijanski Superkup se od ove sezone igra sa četiri ekipe u Saudijskoj Arabiji. Do sada je i onaj sa samo dva učesnika nekoliko puta igran na Bliskom istoku, ali i u Pekingu, SAD...

Inter je i lider Serije A ove sezone pa bi pobeda na stadionu "Kralj Saud" u Rijadu mogla simbolično da označi i najavu primopredaje "skudeta". 

Inter je do finala stigao pobedom nad drugoplasiranim iz prošle sezone Lacijom, dok je Napoli to pravo izborio trijumfom nad finalistom Kupa Fiorentinom. Obe utakmice završene su rezultatom 3:0.

Inter će pokušati da stigne do osmog pehara Superkupa, čime bi stigao na samo jedan za najtrofejnijim Juventusom, dok Napoli juri treći trofej.

Napoli je ostavio iza sebe loš period koji je započeo sredinom decembra ubedljivim porazom u Kupu od Frozinonea (0:4) i sada je u nizu od dve pobede. Pre Fiorentine u polufinalu SK namučili su se u Seriji A sa Salernitanom koja je vodila do kraja prvog poluvremena, a imala bod u džepu do duboke nadoknade, ali konačno je mladić rođen u Srbiji Amir Rahmani zatresao mrežu Očoe u šestom minutu zaustavnog vremena.

S druge strane, Interu je trijumf nad Laciom bio treći u nizu, a ukupno peta utakmica bez poraza, posle nesrećne eliminacije iz Kupa.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,87)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)