"ŽUTO-ZELENI" SPREMNI ZA PLEJ-OF: AEK je bez poraza na deset utakmica

O. M.

22. 01. 2024. u 12:34

AEK iz Larnake i Pafos sastaju se u jednom od derbija 20. kola kiparske prve divizije. Utakmica se igra od 18 časova na "AEK Areni" u Larnaki.

ЖУТО-ЗЕЛЕНИ СПРЕМНИ ЗА ПЛЕЈ-ОФ: АЕК је без пораза на десет утакмица

FOTO: Tanjug / Miloš Milivojević

Domaćin je šesti na tabeli sa 36 bodova i u narednih sedam utakmica pokušaće da zadrži ovu poziciju i tako izbori plasman u "Ligu a šampiona". Trenutno prvom ispod crte Apolonu beži četiri boda i ima utakmicu manje od njega.

Gosti imaju dva boda više od današnjeg rivala, a eventualnom pobedom u ovom susretu izbili bi na drugo mesto na tabeli.

AEK je u fantastičnoj formi sa deset utakmica bez poraza i samo jednom izgubljenom od poslednje 21 utakmice - pobedio ih je lider šampionata APOEL sa 3:0 na ovom stadionu, bilo je to početkom novembra.

Od tada, AEK je primio samo tri gola, dva u kup-pobedi od 4:2 nad Otelosom i po jedan u pobedama od po 2:1 nad Dohom i Arisom.

S druge strane, Pafos igra na sve ili ništa. U poslednjih 14 utakmica imaju devet pobeda i četiri poraza. Poslednji put su nerešeno odigrali početkom oktobra, upravo protiv današnjeg rivala.

Zanimljivo je da su i u maju u drugom delu prošlog prvenstva remizirali sa AEK-om. Ali, tada su sezonu završili sa čak 12 remija, dok ove sezone imaju samo dva.

NAŠ PREDLOG: Xpp (kvota 2,10)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?