MALI NIKAKO DA VEŽE DVE POBEDE NA AFKONU: Tunis ne sme da izgubi posle kiksa protiv autsajdera

O. M.

20. 01. 2024. u 11:06

TUNIS i Mali igraju derbi utakmicu drugog kola E grupe na Afričkom kupu nacija. Susret je zakazan za 21 čas na stadionu Amadu Gon Kulibali u Korogu.

МАЛИ НИКАКО ДА ВЕЖЕ ДВЕ ПОБЕДЕ НА АФКОНУ: Тунис не сме да изгуби после кикса против аутсајдера

FOTO: EPA

Očekivalo se uoči početka AFKONA da će ovaj meč odlučivati o prvom mestu grupe E, ali tako nisu izgleda mislili reprezentativci NAmibije koji su šokirali Tunišane u prvom kolu i tako ih doveli u situaciju da im utakmica protiv Malija bude "biti ili ne biti opstanka na turniru.

Jer, ako izgube sigurno neće ući u prve dve ekipe a sa nula bodova uoči trećeg kola i jedno od četiri najbolja treća mesta biće im prilično nedostižno. "Orlovima Kartagine" se od 2013. godine nije desilo da ne izađu iz grupe na AFKON-u. 

Dakle, ako žele da ponove ili nadmaše uspeh sa poslednja četiri AFKON-a, jedno polufinale i tri četvrtfinala, moraju da se vrate u formu koja ih je krasila prethodnih šest meseci. Od juna prošle godine izgubili samo dva puta, na mini turneji po Istočnoj Aziji, u gostima Japanu i Južnoj Koreji.

Tunis i Mali bili su u istoj grupi i pre tri godine u Kamerunu i tada su u prvom kolu "zeleni orlovi" bili bolji od "orlova Kartagene" sa 1:0. Kasnije je Tunis izgubio sa 1:0 i od Gambije ali ga je ubedljiva pobeda nad Mauritanijom u drugom kolu (4:0) ipak spasila elimininacije. Posle su pobedili i Nigeriju pre nego što ih je u četvrtfinalu zaustavila Burkina Faso. Sve utakmice Tunisa na prethodnom šampionatu završene su rezultatom 1:0, osim ubedljive pobede nad Mauritanijom.

Mali je u seriji od devet utakmica bez poraza. Taj niz je kulminirao rutinskom pobedom od 2:0 nad Južnom Afrikom na otvaranju AFKON-a. Mali ima problem sa konzistencijom na afričkim šampionatima jer od 2012. godine nisu vezali dve pobede u ovom takmičenju.

Nijedna od njihovih poslednjih osam utakmica na završnici AFKON-a nije donela više od dva gola.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 2,50)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)