SEVILJIN SLOBODAN PAD SE NASTAVLJA: Đirona protiv "fenjeraša" propustila veliku priliku

O. M.

21. 01. 2024. u 13:43 >> 13:43

ĐIRONA dočekuje Sevilju u nedelju od 21 čas na stadionu Munisipal de Montilivi, u okviru 21. kola španske La Lige.

СЕВИЉИН СЛОБОДАН ПАД СЕ НАСТАВЉА: Ђирона против фењераша пропустила велику прилику

EPA

U prethodnom kolu domaći su remizirali sa Almerijom, dok su gosti izgubili od Alavesa.

Đirona nije uspela da iskoristi odsustvo Real Madrida zbog učešća na Superkupu Španije u Saudijskoj Arabiji. Imala je zicer protiv Almerije, ali je uspal da odigra samo remi bez golova protiv najlošije ekipe u La ligi.

Istina, taj jedan bod im je doneo privremeno prvo mesto na tabeli, ali imaju samo bod više od "blankosa" uz utakmicu više.

Koji god da bude epilog te zaostale utakmice Real Madrida i kako god da se na kraju završi prvenstvena trka, zasta impresivno deluje podatak da je Đirona upisala samo jedan poraz posle 20 kola jednog od najjačih fudbalskih šampionata Evrope i sveta, ako ne i najjačeg.

Da su se oporavili od neočekivanog remija sa "fenjerašem" pokazali su fudbaleri katalonskog tima u Kupu Kralja, pobedom od 3:1 nad Rajom. Bila je to 16. utakmica "rohiblankosa" u nizu bez poraza.

Đirona je najuspešniji gost u ligi sa 24 boda iz deset utakmica, ali je kod kuće tek četvrta. 

Posle ove utakmice očekuje ih pakleni februar u kome će ukrstiti koplja sa Real Sosijedadom, Real Madridom i Atletik Bilbaom. Ako to prežive i ostanu među prve tri ili čak četiri ekipe biće jasno da postaju ozbiljan klub.

Trener Mićel suočava se sa povredama trojice igrača: Žoela Roke, Rikarda Artera i Tonija Vile, a neizvestan je i Erik Garsija. Osim toga, Aleik Garsia i David Lopez su suspendovani za naredni meč. Savio se vratio u startnu postavu na utakmici Kupa Kralja i tu će verovatno i ostati, dok će Kristijan Stuani, strelac dva gola u pobedi nad Rajom, mesto verovatno ustupiti Artemu Dovbiku. 

Sevilja u ovaj meč ulazi posle pobede nad Hetafeom od 3:1 u Kupu Kralja, čime je obezbedila plasman u četvrtfinale. Uprkos tome, ova sezona ostaje veliko razočarenje za navijače pošto je klub prerano ispao iz Evrope, a u La ligi je u katastrofalnoj poziciji.

Ovo je kulminiralo sa tri uzastopna poraza, od Atletiko Madrida, Atletik Bilbaoa i Alavesa, posle kojih je ekipa Kikea Sančeza Floresa pala na 17. mesto na tabeli sa 16 bodova, samo bod ispred 18. Kadiza, što znači da su trenutno u borbi za ostanak u ligi.

Sevilja je poslednji put igrala van prve lige Španije tokom sezone 2000/01. Bilo bi veliko iznenađenje da su ove sezone ispali iz La lige.

 Sevilja će biti oslabljena izostankom Đibrila Soua, Kikea Salaša, Nemanje Gudelja, Dodija Lukebakije, Markosa Akune i Orjana Najlanda. Takođe, Bubakari Sumare neće biti dostupan zbog žutog kartona koji je dobio u prošlom kolu protiv Alavesa, aJusef En-Nesiri predstavlja Maroko na Afričkom kupu nacija.

Sevilja je u prvom delu sezone poražena od Đirone sa 2:1, što je bio četvrti uzastopni poraz ove ekipe u međusobnim duelima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)