EVERTONU PONOVO ODUZIMAJU BODOVE: Problemi van terena ometaju igrače ''karamela'' i ''orlovi'' iz prestonice bi to da iskoriste

V.M.

17. 01. 2024. u 08:57

NAKON što su odigrali remi bez golova na ''Selhurst parku'', Everton i Kristal palas će se večeras sastati u reprizi trećeg kola FA kupa na ''Gudisonu'' (20:45).

ЕВЕРТОНУ ПОНОВО ОДУЗИМАЈУ БОДОВЕ: Проблеми ван терена ометају играче карамела и орлови из престонице би то да искористе

FOTO: EPA

Na prvom susretu je viđen dosta tvrd meč bez puno prilika i gol, a Kristal palasu nije pomoglo ni isključenje Dominika Kalverta Luina u završnici meča, tako da se obračun sada seli u Liverpul gde će Everton pred svojim navijačima pokušati da se plasira u četvrto kolo gde boljeg iz ovog susreta očekuje Luton.

Everton igra promenljivo ove sezone, a to smo najbolje videli u decembru mesecu koji je započeo sa četiri uzasotopne pobede, a zatim je vezao isto toliko poraza.

Nakon toga odigrao je dva remija, a pored pomenutog sa Palasom, proteklog vikenda je podelio plen sa Aston vilom u Premijer ligi takođe rezultatom 0:0.

Domaćin je ponovo zapao u probleme sa realizacijom, nije postigao nijedan gol na poslednja tri susreta i menadžer Šon Dajš se nada da će njegovi izabranici upravo danas ''probiti maler'' i zatresti mrežu rivala.

Ono što je loša vest za ''karamele'' je da Premijer liga ponovo ima problema sa njegovim finansijama, podsećamo ranije ove sezone im je već oduzeto deset bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a sada su po pisanju Fabricija Romana ponovo su osuđeni uz Notingem forest za istu stvar i samo se čeka odluka saveza koliko će im bodova oduzeti, a piše se da bi kazna u najgorem slučaju bila devet poena.

Everton je trenutno 17. na tabeli sa samo bodom prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte, tako da će se sigurno vratiti u zonu ispadanja nakon što mu bude izrečena kazna.

Sa druge strane, Kristal palas se pretplatio na remije u poslednje vreme i na minulih pet utakmica ih je odigrao čak tri puta.

Zanimljivo je da su ''orlovi'' iz prestonice odigrali samo jedan meč u 2024. godini i to upravo onaj u FA kupu protiv Evertona koji je bio na programu pre 13 dana tako da dosta odmorni dočekuju ovaj susret.

Gosti takođe igraju dosta promenljivo ove sezone, ali su ipak u nešto boljoj poziciji od večerašnjeg rivala i zauzimaju 14. mesto na tabeli sa 21. osvojenim bodom.

Što se tiče FA kupa oba tima su u ovom kolu započela takmičenje, a boljeg iz večerašnjeg susreta u četvrtom kolu očekuje Luton.

Zdravstvena situacija je bolja u redovima domaćina koji je bez Dele Alija, Ešlija Janga i Idrise Gane Geja, dok će kod gosta meč propustiti Holding, Olise, Džonston, Dukure i Vord.

Očekujemo da svežina igrača Palasa bude presudna na ovom meču i verujemo da će barem odvesti meč u produžetke.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!