U "CRVENOM ZAMKU" NE CVETAJU RUŽE: Marokanski velikan na pragu eliminacije iz Lige šampiona

O. M.

11. 01. 2024. u 10:57 >> 10:57

VIDAD iz Kazablanke dočekuje Magreb iz Fesa u zaostaloj utakmici 12. kola marokanskog prvenstva.

У ЦРВЕНОМ ЗАМКУ НЕ ЦВЕТАЈУ РУЖЕ: Марокански великан на прагу елиминације из Лиге шампиона

Foto: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Muhamed Peti" u Kazablanci od 18 časova.

Ove sezone ne cvetaju ruže najtrofejnijem marokanskom klubu, šampionu Afrike iz 2022. godine i viceprvaku "Crnog kontinenta" iz prošle godine. U Botoli, nacionalnom šampionatu Maroka, posle 15 kola su četvrti sa devet bodova manje od lidera FAR Rabata, doduše uz meč manje. U Afričkoj ligi šampiona su na pragu eliminacije u grupnoj fazi, a tamo od 2016. godine nisu imali slabiji rezultat od jednog četvrtfinala.

Trenutno je ekipa koju s klupe predvodi Adil Ramzi, nekadašnji saigrač Mateje Kežmana iz sjajne generacije PSV Ajndhovena, u seriji je od četiri utakmice bez pobede, na kojima su postigli samo jedan gol. U poslednjih osam utakmica samo tri pogotka su dali.

Magreb Fes tradicionalno nije protivnik koga bi "crveni zamak" trebalo da se plaši, u poslednjih deset susreta šest puta su izlazili kao pobednici, samo jednom izgubili i tri puta igrali nerešeno protiv ovog rivala.

"Žuti tigrovi" su osamdesetih godina prošlog veka bili sila u marokanskom fudbalu, a početkom prošle decenije su se opet na kratko tamo vratili i čak osvojili neke kontinentalne kupove, pandan Ligi Evrope i UEFA super kupu.

Poslednjih godina su opet utonuli u sivilo, prošle godine završili su kao deseti, a ove su trenutno deveti, mada pobedom u Kazablanci mogli bi da se popnu do pete pozicije.

Pred kraj prošle godine imali su krizu rezultata, šest utakmica bez pobede i četiri vezana poraza, ali od početka ove čini se da stvari idu na bolje. Ostvarili su pobedu protiv Šababa Mohamedije, ekipe koja je u poslednje vreme u vrhunskoj formi.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije