NOVI SUPERLIGAŠ SE MUČI U GOSTIMA: "Oluja sa Crnog mora" (ne) preti vodećem dvojcu

O. M.

11. 01. 2024. u 10:05

TRABZON dočekuje Samsun u 16. kolu turske Superlige. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Šenol Guneš".

НОВИ СУПЕРЛИГАШ СЕ МУЧИ У ГОСТИМА: Олуја са Црног мора (не) прети водећем двојцу

Foto: EPA

Šampioni iz sezone 2021/22. sada su na trećem mestu na tabeli nakon razočaravajućeg 6. mesta prošle sezone. Sa 14 bodova zaostatka uoči ovog kola predaleko su od Fenera i Galate da bi se uključili u borbu za titulu, ali ova pozicija na kojoj su trenutno im garantuje igranje u Ligi Evrope naredne jeseni.

Trenutno su u seriji od pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima i sa samo jednom izgubljenom u poslednjih deset kola Superlige, ali ne smeju da se opuste jer imaju samo četiri boda više od četvrtoplasiranog Bešiktaša koji polako izlazi iz krize.

U poslednjih devet utakmica "oluja sa Crnog mora" samo jednom nije uspela da postigne gol. Na domaćem terenu samo jednom nisu uspeli da postignu gol od starta sezone, a u proseku daju više od tri gola po utakmici. 

Samsunspor je prošle sezone promovisan iz druge lige i sada igra Super ligu prvi put posle deset godina. Posle 18 utakmica imaju isto toliko bodova i nalaze se na 17. mestu. U zoni su ispadanja zbog lošije gol-razlike.

Samsun je u dobrom nizu u poslednje vreme. Pobedili su u četiri od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima i doživeli samo jedan poraz u poslednjih pet ligaških utakmica. Samo četiri tima su u boljoj formi u poslednja dva meseca.

Ali u gostima se muče. Osvojili su samo četiri boda i pretrpeli sedam poraza u devet utakmica. Primili su najmanje jedan gol na svakom gostovanju, a na šest od devet primili su dva ili više golova. Doživeli su pet poraza u pet utakmica od timova iz prvih 6.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)