GOLEADA U PRESTONICI: Benfika dočekuje napadački najraspoloženiju ekipu u Portugalu

V.M.

10. 01. 2024. u 12:12

BENFIKA će u osmini finala Kupa Portugala ugostiti Bragu na stadionu ''Luz'' od 21.45.

ГОЛЕАДА У ПРЕСТОНИЦИ: Бенфика дочекује нападачки најрасположенију екипу у Португалу

Profimedia

Prošle godine ovi timovi su se susreli u četvrtfinalu i tada je Braga slavila posle boljeg izvođenja penala, tako da će Benfika večeras tražiti osvetu pred svojim navijačima.

Forma je na strani domaćina koji je uhvatio zalet u poslednje vreme i pobeda nad Arukom (3:0) proteklog vikenda bila mu je peta u nizu.

Četa Rodžera Šmita nije izgubila u prvenstvu još od prvog kola kada ih je savladala Boavista, ali je druga na tabeli jer zaostaje bod za fenomenalnim Sportingom, dok im za vratom diše i Porto koji ima pet poena manje od lidera i sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiva borba za titulu u Portugalu ove sezone.

Benfika sada okreće pažnju na kup, takmičenje koje je osvojila rekordnih 26 puta u svojoj istoriji, ali orlovi su poslednji put u njemu slavili 2017. i nisu stigli do finala od 2021. kada su izgubili upravo od Brage.

Ekipa iz Lisabona se često muči sa današnjim rivalom, pošto su pobedili samo u četiri od poslednjih 11 međusobnih duela u svim takmičenjima, mada vredi napomenuti da su ih već jednom savladali ove sezone sredinom decembra kada su bili bolji u gostima rezultatom 1:0.

Nakon što je 2023. godinu završila uzastopnim pobedama, Braga nije mogla da 2024. započne trijumfom jer je u samoj završnici meča sa Vitorijom Gimaraeš primila gol i na kraju je morala da se zadovolji bodom (1:1).

Tim remijem donekle je izgubila korak za vodećima koji retko greše i sada je četvrta na tabeli sa sedam poena zaostatka u odnosu na Sporting.

Gosti su ove sezone napadački veoma raspoloženi, sa 40 postignutih pogodaka imaju najbolji napad u čitavoj Primeiri.

Što se tiče kupa, Braga ga je osvajala tri puta, a prošle godine je dogurala do finala gde je bolji od nje bio Porto (0:2).

Ako pogledamo izostanke, nešto je lošija situacija kod domaćina koji će biti bez Bernata, Neres, Tenšteta i Baha.

Sa druge strane, gosti ne mogu da računaju na Banzu i Niakatea koji su otišli na Afrički kup nacija.

Očekujemo jednu borbenu, ujednačenu utakmicu u Lisabonu i verujemo da će oba tima postići bar po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)