PALAS PREKINUO LOŠ NIZ: "Karamele" posustaju posle furioznog odgovora na oduzimanje bodova

O. M.

04. 01. 2024. u 09:56

KRISTAL PALAS i Everton otvaraju treće kolo FA Kupa, prvo u kome se priključuju premijerligaši. Utakmica je zakazana za četvrtak od 21 čas na Selherst parku.

ПАЛАС ПРЕКИНУО ЛОШ НИЗ: Карамеле посустају после фуриозног одговора на одузимање бодова

FOTO: Profimedija

Palas je pretposlednjeg dana 2023. godine uspeo da pobedi Brentford sa 3:1 i tako prekine lošu seriju od osam utakmica bez slavlja.

Uprkos ovoj pobedi ne može se reći da su "orlovi" izašli iz krize jer je za tako nešto potrebno da pobeđuju u nizu i odmaknu se od zone ispadanja koja je sada samo na šest bodova od njih. Situacija može još dodatno da se pogorša jer u narednom periodu igraju protiv Arsenala, Brajtona i Čelsija.

Kada se zna da su od početka septembra izabranici Roja Hadžsona pobedili samo jednu utakmicu u ligi, nema mnogo razloga za optimizam među navijačima kluba iz Južnog Londona.

Palas nije uspeo da sačuva mrežu već devet uzastopnih utakmica, ali je na poslednjih 11 uspeo deset puta da postigne gol, što daje statistiku od devet utakmica na poslednjih 11 u kojima je došlo "oba tima daju gol".

Everton je imao snažan odgovor na odluku FA da mu oduzme deset bodova i gurne ga u borbu za opstanak. Vezale su "karamele" početkom decembra četiri uzastopne pobede i pobegle iz zone ispadanja, ali je došlo do očekivanog pada u igri pa je sada ekipa iz Liverpula u seriji od četiri utakmice bez pobede u svim takmičenjima, može se slobodno reći četiri poraza jer su od Fulama ispali na penale iz Liga kupa, što je remi ravan porazu.

Poput Palasa i njih očekuje težak raspored, ali to je za Premijer ligu normalna stvar, tamo lakih protivnika gotova da i nema. U naredna tri od četiri kola igraće sa Aston Vilom, Totenhemom i Mančester sitijem, a kada se ima u vidu da je Everton sedamnaesti na tabeli sa 16 bodova i samo bodom iznad zone ispadanja, vidi se koliko su ove utakmice važne.

U gostima, Everton je veoma dobar. Pobedili su u šest od poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima. Tu spada i pobeda nad današnjim rivalom koga su savladali sa 3:2 sredinom novembra na Selherst parku. Palas je dva puta stizao vođstvo gostiju, ali posle trećeg gola koji je u 86. minutu postigao Idrisa Gej, nije više bilo vremena za novo izjednačenje.

Navijače Evertona neće obradovati statistika FA kupa koja kaže da su njihovi ljubimci izgubili sedam od poslednjih devet duela sa premijerligašima u ovom takmičenju, uključujući i sva četiri na kojima su gostovali.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,77) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)