''CRVENI ĐAVOLI'' U POHODU NA NOVI TROFEJ: Da li će umor zbog igranja Svetskog klupskog prvenstva sustići velikana?

V.M.

25. 12. 2023. u 09:31

U polufinalu egipatskog Superkupa, Al Ahli će na ''Mohamed bin Zaedu'' ukrstiti koplja sa Keramika Kleopatrom (18.00).

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ У ПОХОДУ НА НОВИ ТРОФЕЈ: Да ли ће умор због играња Светског клупског првенства сустићи великана?

Foto: Profimedia

Al Ahli je prošle nedelje bio poprilično zauzet jer je nastupao na Svetskom klupskom prvenstvu gde je došao do trećeg mesta.

Takmičenje je započeo u četvrtfinalu savladavši Al Itihad sa 3:1, ali u polufinalu ga je zaustavio osvajač Kopa libertadoresa, Fluminense (0:2).

Nakon toga preostala mu je utakmica za bronzu koju je osvojio u goleadi sa Urava redsima (4:2).

Što se tiče Superkupa, ''crveni đavoli'' su ga osvajali rekordnih 13 puta, uključujući poslednja dva izdanja, tako da će danas pokušati da ostvare het-trik u takmičenju koje se igra od 2001. godine.

Za rivala u polufinalu imaće Keramika Kleopatru koja se razigrala u poslednje vreme i na minulih pet prvenstvenih utakmica je ostvarila tri pobede uz remi i poraz.

Zbog te serije dobrih rezultata uspinje se na tabeli egipatskog prvenstva i trenutno zauzima peto mesto sa 14 sakupljenih bodova.

Nominalni gosti se nikad nisu borili za trofej Superkupa, tako da će danas imati dodatni motiv da se po prvi put u svojoj istoriji plasiraju u finale ovog takmičenja.

Večerašnji rivali su se već susreli ove sezone, to je bio slučaj u drugom kolu Premijer lige i tada je Al Ahli slavio sa 2:1.

Al Ahli je kvalitetniji tim, ali umor zbog igranja velikog broja utakmica bi mogao da ga stigne i tu bi Keramika mogla da traži svoju šansu, zbog toga verujemo da će kao i na pomenutom prvenstvenom susretu oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,07)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)