POBEDA ZA PRVO MESTO: Seltik i Rendžers ukrštaju koplja u 438. izdanju čuvenog ''Old firm'' derbija

O. M.

30. 12. 2023. u 10:59 >> 11:00

DUEL dva najbolja škotska kluba, 438. "Old firm derbi", otvoriće 21. kolo škotskog Premijeršipa. Utakmica se igra od 13 časova i 30 minuta na stadionu "Seltik park" u delu Glazgova poznatom po imenu Parkhed.

ПОБЕДА ЗА ПРВО  МЕСТО: Селтик и Ренџерс укрштају копља у 438. издању чувеног Олд фирм дербија

Profimedia

Seltik je uoči ovog derbija na prvom mestu na tabeli, sa pet bodova više od današnjeg rivala, ali i sa dve odigrane utakmice više. Poraz u ovom meču ugrozio bi lidersku poziciju dvostrukom uzastopnom šampionu, ali Rendžers nije slavio na ''Seltik parku'' od oktobra 2020. godine, u poslednjoj šampionskoj sezoni "plavih".

Domaći tim je ubedljivo najefikasniji tim Lige sa 48 postignutih golova, a najbliži u tom statističkom parametru im je upravo Rendžers sa 37 i to su jedine dve ekipe u najjačoj škotskoj ligi koji postižu više od dva gola po utakmici..

Seltik je imao situaciju u svojim rukama pre četiri kola, s obzirom na veliku bodovnu prednost protiv velikog rivala, ali je sa dva iznenađujuća poraza, od Kilmanroka sa 2:1 u gostima i Hartsa 2:0 kod kuće, drastično zakomplikovao situaciju. Ipak, trijumf nad Rendžersima izabranici irskog stručnjaka Brendana Rodžersa ponovo bi preuzeli sudbinu u svoje ruke što je samo po sebi dovoljan motiv.

Seltik je uprkos pobedi nad Fejenordom u poslednjem kolu Lige šampiona završio nastup u elitnom klupskom takmičenju Evrope, dok je Rendžers izborio osminu finala Lige Evrope što bi u nastavku borbi za titulu u Škotskoj moglo da bude od važno - igra na više frontova svakako će uticati na izabranike Filipa Klemona.

Rendžers je vezao 17 utakmica bez poraza, tokom kojih je tri puta prepustio bod rivalima, Aberdinu u prvenstvu Škotske, Arisu i praškoj Sparti u Ligi Evrope.

Rendžersovi fanovi zaista mogu biti u potpunosti zadovoljni učinkom svojih ljubimaca. Ako trijumfuju u dva zaostala meča mogu da izbiju na prvo mesto, ali je preduslov za to da ostanu neporaženi večeras.

Defanzivac Seltika Kameron Karter-Vikers napustio je ranije teren u pobedi tima nad Dandijem, zbog istegnuća tetive, ali Brendan Rodžers veruje da će biti spreman za Old firm derbi. Odin Tiago Holm je pod znakom pitanja zbog bolesti.

Što se tiče Rendžersa, Klemon će do samog početka utakmice čekati izveštaj o stanju Konora Goldsona, nakon što je zadobio povredu prepona protiv Madervela, ali to je najmanji problem za menadžera Rendžersa pošto su van stroja Hoze Sifuentes, Tom Lorens, Danilo, Nikolas Raskin, Stiven Dejvis, Kemar Ruf, Džon Lundstram, Rajan Džek i Borna Barišić.

Poznato je da su navijači Seltika katolici a Rendžersa protestanti tako da je za mnoge ovaj meč i više od fudbala a naša procena je da će domaći Seltik ipak ostati neporažen na današnjem meču uz maksimum tri gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)