"GUDISON" DOČEKUJE ŠAMPIONA SVETA: "Karamele" skoro sedam godina bez pobede nad Sitijem

O. M.

27. 12. 2023. u 15:00 >> 15:00

ŠAMPION Engleske Mančester siti gostuje Evertonu na "Gudison parku" u 19. kolu engleske Premijer lige. Utakmica je zakazana za 20 časova i 45 minuta.

ГУДИСОН ДОЧЕКУЈЕ ШАМПИОНА СВЕТА: Карамеле скоро седам година без победе над Ситијем

Tanjug/AP

"Građani" su trenutno peti na tabeli sa 34 boda, osam manje od lidera Liverpula, od koga imaju i dve utakmice manje, dok je Everton u nezavidnoj situaciji jer sa 16 bodova stoji samo jedno mesto iznad zone ispadanja.

Siti je pre nekoliko dana objedinio titule prvaka Engleske i Evrope sa svetskom krunom koju je osvojio savladavši u finalu svetskog klupskog prvenstva šampiona Južne amerike Fluminense sa 4:0.

Dvostruki strelac za "građane" bio je Hulijan Alvarez, koji je sada objedinio titule svetskog šampiona u klupskom i u reprezentativnom fudbalu; jedan gol postigao je Fil Foden, dok je drugi gol na meču bio autogol kapitena Fluminensea Nina.

Na čak pet od prethodnih šest utakmica u kojima je učestvovao Mančester siti postignuto je tri ili više golova. Prosečan broj golova po utakmici tokom ovog perioda je 3,33, pri čemu je prosečan broj golova koje je postigao Mančester Siti 2,33. Mančester Siti nije izgubio od Evertona u poslednjih 13 mečeva, od čega 12 u prvenstvu. Everton je poslednji put pobedio u januaru 2017. godine i to baš na Gudisonu.

Menadžer "građana" Pep Gvardiola ima problema sa brojnim nedostupnim igračima. Erling Holand (stopalo), Kevin de Brujne (vratio se lakšem treningu posle dugog odsustva), Džeremi Doku (mišić) i Zak Stefen će biti van terena zbog povrede. Zato je verovatno da će se Evertonu suprotstaviti sa istih 11 koji su osvojili naslov svetskih prvaka.

Everton je u prethodnom kolu izgubio od Totenhema sa 2:1, dok je samo četiri dana pre toga istim rezultatom eliminisan iz Liga kupa od strane Fulama. Ta dva poraza stigla su posle serije od četiri pobede kojima su "karamele" pokazale karakter nakon skidanja deset bodova od strane FA. Na te četiri utakmice nisu primili ni gol, a inače imaju četvrtu najbolju odbranu u Ligi, što znači da razlog njihovog lošijeg plasmana na tabeli, osim oduzetih bodova s kojima bi bili deseti na tabeli, leži u neefikasnom napadu - sa 23 postignuta gola su tek 15. po efikasnosti u ligi.

Everton će krenuti bez "večito povređenog" Dele Alija koji bi možda mogao da se nađe na klupi posle dužeg vremena, kao i bez Idrize Gaja koji je utakmicu sa Totenhemom morao da napusti u 24. minutu. Zamenio ga je strelac jedinog gola za "karamele" na tom meču Andre Gomeš koji je tim pogotkom verovatno sebi obezbedio mesto u startnih 11 protiv šampiona. Bekovski par Šejmus Kolman - Ešli Jang je još uvek van stroja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,62) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)