UTEŠNA NAGRADA: "Crveni đavoli" i "crveni dijamanti" u borbi za svetsku bronzu

O. M.

22. 12. 2023. u 08:50

URAVA i egipatski Al Ahli sastaće se na Svetskom klupskom prvenstvu u borbi za treće mesto. Utakmica se igra na stadionu "Princ Abdula al Feajsla" u Džedi od 15 časova i 30 minuta.

УТЕШНА НАГРАДА: Црвени ђаволи и црвени дијаманти у борби за светску бронзу

Foto: Profimedia

"Crveni dijamanti" su nedavno okončali takmičenje u novoj sezoni japanske Džej lige i to na razočaravajućem četvrtom mestu koje im ne donosi plasman u Ligu šampiona Azije u sezoni 2024/25. Osim toga su kao najlošija drugoplasirana ekipa grupne faze ove sezone već završili takmičenje, predaće i krunu šampiona Azije ali će se ipak naći i u sledećem izdanju Svetskog klupskog prvenstva jer je FIFA promenila format takmičenja pa će od leta 2025. godine na njemu učestovati 32 kluba.

U  četvrtfinalu Urava je iznenadila mnoge pobedivši meksički Leon. Međutim, u polufinalu nisu imali sreće, jer im je protivnik bio jedan od najboljih klubova na svetu, Mančester siti. Engleski tim je očekivano pobedio sa 3:0 i Urava će morati da se zadovolji borbom za treće mesto gde isto neće imati lak zadatak imajući u vidu kvalitet afričkog predstavnika.

Za razliku od prvenstva Japana, šampionat Egipta je nedavno počeo a posle devetog kola Al Ahli je na četvrtom mestu na tabeli sa tri boda manje od lidera Piramidsa. Treba napomenuti da zbog učešća u afričkoj Ligi šampiona, kao i na FIFA Svetskom klupskom prvenstvu najbolji egipatski klub ima čak tri utakmice manje od rivala.

Al Ahli je u četvrtfinalu bio bolji od arabijskog Al Itihada sa 3:1, a jedan od ključnih trenutaka viđen je u završnici prvog poluvremena, kada je igrač gostiju Karim Benzema promašio jedanaesterac pri vođstvu "crvenih đavola" od 1:0. Posle tog trenutka Al Ahli je sa još dva gola na početku drugog poluvremena rešio pitanje pobednika i plasirao se u polufinale.

Ipak, gosti nisu imali snage za još jedno iznenađenje, pa su poraženi od brazilskog Fluminensea sa 2:0, iako su tokom celog meča bili ravnopravni šampionu Južne Amerike.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,55)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!