TOTENHEM UPADA U TOP 4? Decembar je do sada bio Evertonov mesec

O. M.

23. 12. 2023. u 07:45

TOTENHEM u subotu od 16 časova dočekuje Everton u okviru 18. kola engleske Premijer lige.

ТОТЕНХЕМ УПАДА У ТОП 4? Децембар је до сада био Евертонов месец

FOTO: EPA

"Pevci" su u prethodnom kolu savladali Notingem forest sa 2:0 u gostima, golovima Rišarlisona i Kuluševskog. Tim trijumfom učvrstili su se na petom mestu na tabeli sa četiri boda više od Njukasla, ali su i smanjili zaostatak za četvrtoplasiranim Mančester sitijem na samo jedan bod.

Crveni karton Iva Bisume, njegov drugi u ovoj sezoni, bio je nepotreban balast u poslednjih 20 minuta utakmice i u narednom periodu pošto reprezentativca Malija očekuje automatska kazna od četiri meča koja se dobija za drugi crveni karton a možda i duža ako tako odluće disciplinarci Premijer lige. Automatsku suspenziju zaradio je i Destini Udogi, zbog petog žutog kartona, ali on neće biti toliko odsutan.

Činjenica da je Mančester Siti izborio titulu svetskog šampiona sinoć znači da će Totenhem imati priliku da pobedom u ovom meču uđe u zonu Lige šampiona. "Građani" će se u takmičenje uključiti tek 27. decembra na drugi dan "boksing deja".

Decembar je izuzetno prijao Evertonu uprkos činjenici da je klub kažnjen oduzimanjem deset bodova, čini se da će ako ovako nastave "karamele" bez problema izboriti opstanak. Istina, zaustavljeni su u četvrtfinalu Liga kupa na penale od Fulama, ali u Severni London putuju posle serije od četiri premijerligaške utakmice u decembru u kojima su ostvarili maksimalan bodovni učinak i to bez primljenog gola!

Posle uzastopnih pobeda protiv Notingem Foresta, Njukasla i Čelsija, Šon Dajš je prošlog vikenda odveo ekipu na "svoj" Turf Mur gde je u dva navrata sa mnogo uspeha vodio domaći Barnli i tamo ostvario četvrti uzastopni prvenstveni trijumf. Golove za pobedu "karamela" postigli su Majkl Kin i Amadu Onana, a ovaj potonji se tim pogotkom na neki način "unapred izvinio" navijačima pošto je on bio jedan od dvojice igrača Evertona koji su promašili sa bele tačke protiv Fulama.

Dele Ali neće debitovati protiv bivšeg kluba pošto se još uvek oporavlja od povrede prepona, a Dajšu glavobolju stvaraju i nedovoljno oporavljeni bekovski par Ešli Jang-Šejmus kolman, kao i Andre Gomeš, Vitalij Mikolenko i Abdulaje Dukure.

Totenhem je zbog igračkog kadra i domaćeg terena blagi favorit ali ne treba smetnuti s uma u kakvoj je formi Everton.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,83) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!