"SRPSKI BAREZI" DEBITOVAO GOLOM ZA MILAN: "Rosoneri" idu po bodove u Salerno

O. M.

22. 12. 2023. u 11:55 >> 11:55

MILAN gostuje Salernitani u 18. kolu serije A. Utakmica se igra na stadionu "Areki" u Salernu s početkom u 20 časova i 45 minuta.

СРПСКИ БАРЕЗИ ДЕБИТОВАО ГОЛОМ ЗА МИЛАН: Росонери иду по бодове у Салерно

Foto: Profimedia

Pre ovog kola, Milan je na trećem mestu na tabeli sa čak devet bodova manje od prvoplasiranog Intera. Rosoneri igraju promenljivo, a upravo ta nekonzistentnost je i najveći razlog za ovaj veliki bodovni zaostatak u odnosu na gradskog rivala.

Najbolji primer za to su gostovanja koja su igrali krajem oktobra i početkom novembra, kada su u četiri utakmice (tri u Seriji A i jednu u Ligi šampiona) osvojili samo jedan bod.

Međutim, Milanova forma je u poslednje vreme na mnogo višem nivou, a ne računajući poraz od Atalante od 3:2 u poslednjim minutima meča, navijači „rosonera” mogu da budu zadovoljni onim što njihovi ljubimci prikazuju. Tome u prilog govori i činjenica da je Milan savladao Njukasl u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona i tako obezbedio plasman u Ligu Evrope.

U prethodnom kolu Milanezi su sa ubedljivih 3:0 savladali Moncu. Na tom meču nije igrao član A reprezentacije Srbije Luka Jović, ali je svoj debi u crveno-crnom dresu ostvario Jan Karlo Simić, 18-godišnji omladinski reprezentativac naše zemlje koji je prošle godine došao iz Štutgarta. I ne samo da je debitovao nego je bio i strelac i tako postao najmlađi Srbin koji je postigao gol u Seriji A, srušivši sa trona Dušana Vlahovića.

Simića je na San Siro doveo legendarni Paolo Maldini, ali je posle debija u dresu "rosonera" na "čizmi" opšti utisak da naš talentovani mladić igrom više podseća na drugu legendu Milana, Franka Barezija. Proglašen je i igračem utakmice, pa je tako već na debiju opravdao nadimak, za razliku od nemačkog defanzivca Malika Tšaua koji je proglašen za "novog Maldinija", ali je posle nekoliko loših izdanja u prvom timu jasno da se ne radi o igraču ni približnih kvaliteta.

Imajući u vidu da su i Tšau, Kalulu i Pelegrini povređeni, a Simon Kjer rovit, velike su šanse da Simić protiv Salernitane zaigra od prvog minuta.

Salernitana je u dosadašnjem delu tamičenja u Seriji A odigrala katastrofalno, a posle šesnaest odigranih kola nalazi se na poslednjem, dvadesetom mestu, sa samo osam osvojenih bodova.

Već sada imaju pet bodova zaostatka za timovima iz sigurne sezone i nema sumnje da će, ako nastave sa ovakvim igrama, mnogo pre kraja matematički ispasti u Seriju B. Uz to, ukupnom gol-razlikom 12:34, domaćin je jedna od najslabijih ekipa u svim segmentima igre.

Forma Salernitane, očekivano, takođe nije na zavidnom nivou, a posle prve prvenstvene pobede, u kojoj su savladali Lacio sa 2:1, upisali su nova tri uzastopna poraza.

Izgubili su od Fiorentine 3:0, Bolonje 1:2 i u prethodnom kolu od Atalante 1:4, a s obzirom na to da im Milan gostuje u petak, ne treba očekivati prekid ove serije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)