STRAHOVITI PSV! Holandski velikan traži 17 vezanu prvenstvenu pobedu na teškom gostovanju

V.M.

17. 12. 2023. u 11:45

U derbiju 17. kola holandskog prvesntva, AZ Alkmar će na ''AFAS stadionu'' ugostiti neverovatni PSV koji je slavio na svakom ligaškom duelu ove sezone.

СТРАХОВИТИ ПСВ! Холандски великан тражи 17 везану првенствену победу на тешком гостовању

Profimedia

Gosti izledaju nezaustavljivo od samog starta kampanje koju su započeli osvajanjem Superkupa, a u istom ritmu nastavili su i u Erediviziji na čijem se čelu nalaze sa maksimalnim brojem osvojenih bodova posle 16 odigranih utakmica (48).

Tu nije kraj uspesima ''filipsovca'' koji su se konačno vratili u Ligu šampiona ove sezone nakon četiri godine odsustva i odmah su uspeli da se plasiraju u nokaut fazu zauzevši drugo mesto u grupi ''B''.

Peter Boš radi sjajan posao od kada je leto preuzeo kormilpo, a njegov napadački fudbal se pokazao kao pun pogodak jer njegovi izabranici ne samo da su postigli najviše pogodaka u Erediviziji (52), već su i najmanje puta vadili loptu iz svoje mreže (6).

Danas im sigurno neće biti lako i ovo će im posle gostovanja Fejenordu (slavili sa 2:1) verovatno biti najteži zadatak jer idu na noge trećeplasiranom AZ Alkmaru.

Doduše, domaćin je nakon odličnog starta sezone posrnuo u poslednje vreme. Ostvario je samo dve pobede na minulih pet prvenstvenih mečeva, a uz to je preko nedelje eliminisan iz Lige konferencija posle poraza od Legije (0:2).

Ipak, AZ igra veoma dobro pred svojim navijačima na ''AFAS stadionu'' i na osam mečeva je sakupio 19 bodova uz gol-razliku 23:5.

Prošle godine oba tima su upisala po trijumf na međusobnim duelima, a zanimljivo je da su obe ekipe to uradile u gostima.

Ovo su dva napadački raspoložena tima i očekujemo da bude golova na večerašem duelu.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,50)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)