''BOGINJA PROVINCIJE'' BI DA SE VRATI U LIGU ŠAMPIONA: Fenjeraš nema šta da traži u Bergamu

V.M.

18. 12. 2023. u 08:41

NA zatvaranju 17. kola Serije A sastaće se Atalanta i Salernitana. Meč se igra na ''Gevis stadionu'' sa početkom u 20.45.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ БИ ДА СЕ ВРАТИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Фењераш нема шта да тражи у Бергаму

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je osvojila samo jedan bod na četiri utakmice, Atalanta će biti puna samopouzdanja posle savršene nedelje, kako u domaćem, tako i evropskom takmičenju.

Ekipa Đana Pjera Gasperinija zabeležila je vrednu pobedu nad Milanom prošlog vikenda (3:2), pre nego što je ponovo zablistala u Evropi protiv Rakova (4:0), iako je iskusni stručnjak odmarao veliki broj igrača i pružio šansu mlađim fudbalerima.

Proteklu nedelju po dobrom najviše pamti Luis Murijel, koji je prvo protiv rosonera postigao pogodak za pobedu u sudijskoj nadoknadi, a nakon toga je u Poljskoj dva puta tresao mrežu.

Kolumbijski centafor uglavnom dobija priliku sa klupe ove sezone, ali možda je dobrim igrama ubedio Gasperinija da bi mogao ozbiljnije da računa na njega, kao u nekim od proteklih sezona kada je često bio i najbolji strelac ekipe.

Večerašnji meč je jako bitan za Atalantu koja je trenutno osma na tabeli, ali ima samo pet bodova manje od četvrtoplasirane Bolonje sa kojom igra idućeg vikenda, tako bi ukoliko slavi na oba duela upravo ''boginja provincije'' mogla da bude ekipa koja će preuzeti mesto koje vodi u Ligu šampiona, a nije nemoguće ni da u najjače evropsko takmičenje vodi i peta pozicija zbog novog formata koje je na snazi od iduće godine.

U Bergamo večeras dolazi Salernitana koja je najgora ekipa u Seriji A ove sezone i gotovo sigurno će kalednarsku godinu završiti na poslednjem mestu jer je osvojila samo osam bodova na uvodnih 15 utakmica.

Filipo Inzagi je donekle prodrmao ekipu od svog dolaska na klupu i predvodio je goste do njihove jedine pobede, ali generalno gledano forma im nije na zavidnom nivou i od kada je čuveni napadač preuzeo kormilo na sedam mečeva su osvojili samo pet bodova.

Salernitana posebno loše igra na gostovanjima i doživela je čak šest poraza na osam utakmica van Salerna ove sezone.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Skamake, Toloja i El Bilal Turea, dok će sa druge strane meč propustiti stubovi odbrane, Facio i Očoa.

Atalanta je večerašnjeg rivala prošle sezone ubedljivo savladala sa 8:2, a mi verujemo da će i danas doći do trijumfa, doduše ne tako ubedljivo jer je ''boginja'' ove sezone više fokusirana na defanzivu i nije napadački potenta kao proteklih godina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave