SRPSKA KOLONIJA SE NIJE PROSLAVILA U LIGI EVROPE: Nokaut faza Lige konferencija utešna nagrada za ''zelene''

V.M.

14. 12. 2023. u 11:42

U poslednjoj utakmici grupne faze Lige Evrope, Panatinaikos će pokušati da se održi na trećem mestu grupe ''F'' kada večeras od 18:45 dočeka Makabi Haifu.

СРПСКА КОЛОНИЈА СЕ НИЈЕ ПРОСЛАВИЛА У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Нокаут фаза Лиге конференција утешна награда за зелене

Foto: Profimedia

Domaćini su optimistično započeli takmičenje sa četiri osvojena boda iz uvodna dva kola, delovalo je da će se boriti za plasman u narednu rundu, ali od tada su potpuno pali u formi i doživeli su tri vezana poraza.

Poslednji im je naneo Viljareal (2:3) i tim neuspehom ''zeleni'' su izgubili svaku šansu da se bore za drugo mesto, tako da im sada preostaje da sačuvaju treću poziciju i tako se plasiraju u šesnaestinu finala Lige konfernecija.

Panatinaikos ima dva poena više od današnjeg rivala, što znači da mu je i bod dovoljan na večerašnjem duelu da se ''spusti'' u treće najjače evrospko takmičenje.

Izabranicima Ivana Jovanovića dosta bolje ide u prvenstvu gde su za vikend savladali OFI sa 4:0 i tako ostali na prvom mestu tabele grčkog prvenstva.

U redovima domaćina nalaze se dva srpska reprzentativca, Mladenović i Đuričić koji redovno igraju i zajedno sa trenerom čine malu srpsku koloniju u zelenom delu Atine.

Sa druge strane, Makabi takođe imapriliku da se plasira u Ligu konferencija i tamo ga jedino vodi pobeda na večerašnjem duelu. 

Šanse da dođe do nje nisu visoke, jer je izraelski šampion bez trijumfa u dosadašnjem toku Lige Evrope i osvojio je samo dva boda na pet odigranih mečeva.

Gostima ne ide dobro ni u domaćem prvenstvu gde nakon sedam kola zaostaju već zaostaju šest bodova za vodećim Makabi Tel Avivom.

Na duelu večerašnjih rivala u drugom kolu viđena je podela bodova bez golova (0:0).

Verujemo da je kvalitet na strani Panatinaikosa i očekujemo da ostvari pobedu pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana