SAMO ARSENAL ZNA KAKO SE POBEĐUJE PSV: Obe ekipe idu dalje, ali draž utakmici daje nekoliko neraščišćenih računa iz prošlosti

O. M.

12. 12. 2023. u 14:42 >> 14:42

U okviru šestog kola grupne faze Lige šampiona, u utorak od 18 časova i 45 minuta PSV dočekuje Arsenal na svom stadionu u Ajndhovenu.

САМО АРСЕНАЛ ЗНА КАКО СЕ ПОБЕЂУЈЕ ПСВ: Обе екипе иду даље, али драж утакмици даје неколико нерашчишћених рачуна из прошлости

Profimedia

Sa 15 pobeda iz isto toliko odigranih utakmica, PSV je ove sezone dominantan u Erediviziji u kojoj je lider sa 45 bodova, što je čak deset bodova više od drugoplasiranog branioca titule Fejenorda koji i sam igra odlično i do sada je skupio više bodova nego u ovoj fazi prošle, šampionske sezone. 

Osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima imaju "filipsovci", uključujući i trijumf od 2:0 protiv Herenvena kod kuće u prošlom kolu. To je najbolji start slavnog kluba u istoriji.

Izgubili su samo jedan meč u sezoni i to od današnjeg protivnika. Uz to su i dva puta igrali nerešeno u grupnoj fazi Lige šampiona i sve tri te utakmice u kojima nisu pobedili došle su u prva tri kola. Usledile su dve pobede koje su im uz povoljan ishod ostalih mečeva donele obezbeđenu drugu fazu najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

U prošlom kolu su sa 3:2 savladali Sevilju u gostima i tako "večitog osvajača Lige Evrope" doveli u situaciju da mora da pobedi Lens u gostima kako bi se i ove sezone preselila u drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje.

Arsenal je obezbedio prvo mesto u grupi sa 12 od mogućih 15 bodova iz prvih pet kola. "Tobdžije" su izgubile samo od Lensa sa 2:1, iako su i u toj utakmici vodili. U petom kolu su se sa debelom kamatom revanširali Francuzima pošto su pobedili čak sa 6:0. 

Tobdžije imaju priliku da pobedom u Ajndhovenu stignu do petog trijumfa u grupnoj fazi Lige šampiona, što nisu uspeli od sezone 2005/2006. kada su stigli do finala u kome su poraženi od Barselone.

Ne ide im loše ni u Premijer ligi, iako su tokom vikenda pretrpeli poraz od Aston vile, zbog čega su Liverpulu prepustili lidersku poziciju na tabeli. Nisu imali u Birmingemu sreće izabranici Mikela Artete koji je zbog kazne utakmicu gledao iz lože na stadionu "Vila park". Bili su bolji u gotovo svim parametrima igre, osim u onom najvažnijem - golovima. Doduše, postigli su i oni jedan, ali ga je australijski sudija Džared Gilet poništio zbog igranja rukom strelca Kaija Haverca.

U prvoj utakmici u Londonu bilo je uverljivih 4:0 za Arsenal, golovima Sake, Trosara, Gabrijela Žezusa i Edegara. Arsenal i PSV prošle sezone su igrali u istoj grupi Lige Evrope, a "filipsovci" su na svom terenu pobedili sa 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)