EVERTON SE VEĆ IZVLAČIO IZ OVAKVE SITUACIJE: Neubedljivi Čelsi ulazi u seriju "lakih" utakmica

O. M.

10. 12. 2023. u 09:41 >> 09:41

EVERTON dočekuje Čelsi u utakmici 16. kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na "Gudison parku" od 15 časova.

ЕВЕРТОН СЕ ВЕЋ ИЗВЛАЧИО ИЗ ОВАКВЕ СИТУАЦИЈЕ: Неубедљиви Челси улази у серију лаких утакмица

Profimedia

Klub iz Liverpula je u velikim problemima od kada ga je, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, FA (fudbalski savez Engleske) kaznio oduzimanjem deset bodova i novčanom kaznom od čak 300 miliona funti. Tako su "karamele" umesto da budu u sredini tabele sada u situaciju da se bore za premijerligaški život, na 17. mestu, poslednjem koje garantuje opstanak, ali sa samo jednim bodom više od Luton tauna koji je prvi ispod crte.

Rezultatski, Everton ima sasvim solidnu sezonu i ako mu vrate deo ili sve oduzete bodove, kako se poslednjih dana na Ostrvu sve više špekuliše, može da se umeša u borbu za evro-kupove. Od odluke FA "karamele" su odigrale dve utakmice i osvojile šest bodova pa su ekspresno sa poslednjeg mesta stigli na 17, zahvaljujući doduše i lošim rezultatima tri novajlije u ligi, Šefild junajteda, Barnlija i Lutona koji su zajedno osvojili četiri boda u tom periodu.

Everton je kaznu saznao posle ubedljivog 0:3 poraza od Mančester junajteda, a nakon toga je savladao Notingem forest sa 1:0 i Njukasl u prošlom kolu sa čak 3:0. Time su potvrdili dobru formu u poslednje vreme. 

Klub iz Liverpula je ostvario šest pobeda u svim takmičenjima u poslednja dva meseca. Posle neočekivanog poraza na "Gudisonu" od Lutona, "karamele" su izgubile samo još od Mančester junajteda i Liverpula.

Kod kuće su sezonu otvorili sa četiri poraza, da bi u naredne četiri utakmice osvojili sedam bodova, što uopšte nije loše imajući u vidu protivnike koji su dolazili na Gudison - Njukasl, Brajton, Mančester junajted, Bornmut i Barnli koji je jedini došao kao autsajder od svih pomenutih ekipa.

Everton je uložio žalbu na odluku FA, a u iščekivanju konačne odluke ohrabrujući podatak za navijače "karamela" je da je Everton jedini tim u istoriji Premijer lige koji je uspeo da izbori opstanak kada je imao četiri ili manje bodova posle 12 kola  - bilo je to u sezoni 1994/95, kada su "karamele" uspele da osvoje i FA Kup.

Čelsi igra promenjivo, od očaja do mediokritetskog izdanja i nazad. U poslednjih osam utakmica Čelsi ima tri pobede, tri poraza i dva remija. Samo pet klubova je u tom periodu osvojilo manje bodova od njih. Ako njihovi navijači ne mogu da uživaju gledajući ih, bar mogu neutralni ljubitelji fudbala jer su goleade zagarantovane kada igraju "plavci". 

Sedam od poslednjih osam utakmica je došlo u igru "GG&3+", a u tih osam utakmica prosek golova po utakmici je čak 4,63. Ali, prosek bodova koje Čelsi osvaja po utakmici je tek nešto viši od jedan i četa Maurisija Poketina sve više ide ka donjoj polovini tabele.

Sada im sledi niz utakmica protiv slabijih rivala - Evertona, Šefilda, Vulvsa, Palasa, Lutona i Fulama. i to je idealna prilika da se bodovni saldo uveća, ali igre "plavaca" ne ulivaju mnogo nade navijačima da će se to i ostvariti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)