LIVERPUL SE BORI ZA TITULU: Klopova četa pobedom može do prvog mesta!

V.M.

09. 12. 2023. u 07:39

NA otvaranju bogatog subotnjeg programa Premijer lige, Kristal palas će na ''Selhurst parku'' ugostiti redse (13:30).

ЛИВЕРПУЛ СЕ БОРИ ЗА ТИТУЛУ: Клопова чета победом може до првог места!

FOTO: Tanjug/AP

Kristal Palas je potvrdio da je u padu formu nakon što je sredinom nedelje četvrti uzastopni premijerligaški meč ostao bez pobede izgubivši od Bornmuta na ''Selhurst parku'' (0:2). Bio je to još jedan slab napadački nastup domaćina koji je tim neuspehom pao na 14. mesto što i ne čudi jer je postigao samo 14 golova ove sezone i jedino je poslednji Šefild manje puta tresao mrežu od njega u čitavoj ligi (11)

Nevolje Orlova u napadu posebno se ističu kod kuće gde nisu uspeli da postignu gol u četiri od sedam domaćih mečeva u ovoj kampanji. Naravno, to je imalo ogroman negativan uticaj na rezultate Palasa na Selhurst Parku, toliko da je pet bodova osvojenih na domaćem terenu do sada njihov najniži skor nakon prvih sedam prvenstih utakmica kod kuće od 200/01 kada su u istom periodu sakupili četiri.

Ta serija loših rezultata dovela je pod upitnik status Roja Hodžsona koji je ispraćen zvižducima posle meča sa Bornmutom, a sve se više piše po britanskim medijima da bi ga mogao zameniti Stiv Kuper za kojeg se veruje da je veoma blizu kraja na klupi Notingema foresta.

Njihov današnji rival Liverpul nema slične probleme u napadu, čak šta više sve je bliži klupskom rekordu od 34. vezana meča na kojima je tresao mrežu. Protiv Šefilda je to uradio 32. put, a do rutinskog trijumfa na ''Bramal lejnu'' poveli su ga Virdžil van Dajk i Dominik Soboslaj (2:0).

Na taj način redsi su održali korak za vodećim Arsenalom koji im beži dva boda i ako bi danas slavili barem bi ga na kratko pretekli na tabeli jer trenutni lider večeras od 18:30 u derbiju kola gostuje na ''Vila parku''.

Iako je domaćin u lošem ritmu, mesta za opuštanje nema u Klopovoj četi koja ne briljira na gostovanjima ove sezone. Pobeda nad Šefildom bila joj je prva na poslednjih pet gostovanja, a takođe prva u godini u kojoj nisu primili gol na strani.

Ipak, tradicija je na strani redsa koji su na poslednjih deset utakmica na ''Selhurst parku'' slavili osam puta.

Ono što brine gosta to su izostanci igrača, a podužu listu povređenih fudbalera predvode prvotimci Alison, Žota, Matip, Robertson i možda Makalister koji je ranije završio meč protiv Šefilda.

Sa druge strane, Palas će biti bez Dukurea, Hendersona, Holdinga i Ezela, a očekuje se povratak Tajrik Mičela na terena.

Očekujemo da Liverpul bez većih problema reši ovaj meč i upiše četvrti uzastopni trijumf u svim takmičenjima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)